Mit VM: Stik mig endnu en nigeriansk nullert
Illustration
Generelle

Mit VM: Stik mig endnu en nigeriansk nullert

Hvis Argentina bare slår Iran, er det fint for mig, hvis Nigeria spiller 0-0 mod Bosnien-Hercegovina senere på aftenen, for så slår de Argentina i den sidste.

Nigerias landshold har godt nok været udskældt den seneste uge efter deres uinspirerende indsats mod Iran. Og nøj, hvor var det dårligt, hvad mine afrikanske venner leverede. Det er jeg den første til at indrømme. Men vi må ikke glemme, at de fik ét point, og i dag gælder det så Bosnien-Hercegovina.

Og hvordan skal det så gå?

Ja, jeg regner egentlig med endnu en meget taktisk affære, hvor Nigeria spiller nogenlunde på samme måde, men hvor de får nogle lidt andre typer i spil. Peter Odemwingie og Shola Ameobi lavede gode indhop mod Iran, og måske kan vi endda få nogle af de yngre, offensive kræfter Michael Babatunde, Uche Nwofor og Michael Uchebo ind fra bænken, hvis de etablerede folk igen ikke præsterer.

Jeg tror på, at Nigeria vinder, hvilket du kan læse mere om i optakten til kampen her, men jeg tror faktisk også, at Nigeria kan gå videre med endnu et uafgjort resultat, endnu en nullert. For jeg forventer, at Argentina slår Iran klart, og at kampen om andenpladsen kommer til at stå mellem mine superørne og bosnierne. Argentina er videre med en sejr over Iran inden den sidste gruppekamp mod Nigeria, og er de det, taber de til Nigeria og slæber "os" med ind i 1/8-finalen. Og der kan alt ske mod formentlig Frankrig eller Schweiz.

Og alt det siger jeg velvidende, at Nigeria var i VM-pulje med Argentina i 1994, 2002 og 2010. De tabte alle tre gange...

Men, men, men: De kan jo også gøre det mere eller færdigt ved bare at slå Bosnien. Jeg så ikke noget i Argentina-kampen, der bør gøre Nigeria bange for Bosnien. Bevares, de står godt med deres fire Bundesliga-spillere i bagkæden, men Edin Dzeko får altså ikke ret meget at arbejde med i front, og Vedad Ibisevic fik vist kun lov at score til sidst, fordi Argentina-forsvaret og målmand Romero stod og snorksov.

Vincent Enyeama er mindst én klasse bedre end Romero, og selv om det måske ikke siger sådan helt vildt meget, så er han den bedste afrikanske keeper i 100 år, som DR's VM-kommentator Morten Bruun pointerede på Twitter i mandags.

Og nå ja, så lad mig da lige lade en hånlig bemærkning falde til én af mine gode kammerater: Jeg synes, det var fedt, at vi væddede om Spaniens VM-skæbne. Jeg sagde jo, de ikke ville komme videre fra gruppen! Du skylder mig en 100-mand. Skal vi køre kvit-eller-dobbelt på Nigeria?