2017-04-21 12:11
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Leder: Brøndby har forlænget kontrakten med profilen Hany Mukhtar, der meget hurtigt kan blive en vældig god forretning for klubben.

Han er startet inde mod Bayern München og Borussia Dortmund, han har spillet fast for det tyske U/19-landshold, og han har scoret seks mål og lavet syv assists i Superligaen for Brøndby IF.

Men er han 200.000 kroner værd om måneden og en transferbetaling på adskillige millioner kroner til Benfica? 

En 22-årig tysk midtbanespiller, der var sporadisk indhopper og reserve for Hertha Berlin, Benfica og Red Bull Salzburg, og som før ankomsten til Superligaen ikke havde været fast mand, siden han var ungdomsspiller i Berlin?

En månedsløn på 200.000 kroner gør Hany Mukhtar til en af Superligaens 20-30 bedst betalte spillere. Og det er efter min mening både helt fint, og fornuftigt, af Brøndby IF.

Fodboldspilleres løn er et hedt debatemne og har været det i Superligaen, siden tv-aftalen og lønningerne eksploderede for ti år siden.

Brøndby IF har i den periode fået fortjente tæsk for at betale alt for høje lønninger til spillere, i mange tilfælde mere end det, Hany Mukhtar får. For alt for ofte er præstationerne ikke fulgt med, klubben har lavet alt for få store salg til udlandet, og med Brøndbys mere økonomisk mådeholdne stil har beslutningen omkring Hany Mukhtar da også været undervejs i mange måneder.

I Superligaen plejer de store lønninger at falde i FC Københavns spillertrup og til nogle få, som oftest erfarne spillere i Brøndby IF, FC Midtjylland, AGF og i tidligere sæsoner i enkelte tilfælde i OB og Esbjerg.

Alligevel, eller måske netop derfor, giver det fin mening at betale en ung tysker så mange penge. Brøndby IF har fået fat i en spiller, man med rette kan håbe og forvente spillere endnu bedre og mere stabilt i næste sæson. Det gælder også mod Superligaens stærkeste modstandere, hvor Mukhtar, trods den fine kamp mod FC København i sidste weekend, har haft sin største svaghed i sin første sæson som seniorspiller.

Stolpeskud eller ej i sidste weekend er det næppe et tilfælde, at fem af Mukhtars seks Superliga-mål er faldet mod hold, der lige nu kæmper mod nedrykning.

Når de mål kommer, bliver tyskeren et af Superligaens varmeste transfermål.

Det kan lyde underligt allerede at spekulere i nu, men viser Mukhtar sig frem i Superligaen og i Europa League i 12-18 måneder, kan Brøndby IF få klubben et salg på niveau med de fem millioner euro, Brøndby IF fik for Thomas Kahlenberg og Johan Elmander i 2005 og 2006.

Fodbold er ikke af lave, fordi en 22-årig kan få 200.000 i månedsløn på Københavns vestegn. Det er bare god forretning, som Europas transfermarked er skruet sammen.

Chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave. Tror stadig på journalistiks og topfodbolds frelse. #økonomi #dkpol #sldk #cldk #pldk Danmarks stemme ved #BallondOr Fang mig på tba@tipsbladet.dk og i vores fredagsblade og på Twitter under @TroelsBagerT. Kommentarer, ris, ros, ideer - jeg ser frem til at høre fra dig.
SENESTE NYT...