Leder: Perus dopingdømte stjerne bør spille mod Danmark
Foto: Getty Images
Generelle

Leder: Perus dopingdømte stjerne bør spille mod Danmark

Peru-angriberen Paolo Guerrero er doping-udelukket fra at deltage i blandt andet VM - en beslutning, der ikke har kobling til virkeligheden, mener Troels Bager Thøgersen.

Sportens appeldomstol CAS idømte i denne uge Perus og Flamengos Paolo Guerrero yderligere seks måneders karantæne, efter forwarden ovenpå Perus uafgjorte kamp mod Argentina sidste efterår blev taget med et stof i blodet, der kan stamme fra kokain.

CAS godtog ellers Guerrero og dennes advokaters forklaring om, at den positive prøve skyldtes en kop te, den traditionelle Mate de Coca lavet på koka-blade, der i århundreder er blevet indtaget i Andes-landene og kan give en svag, positiv dopingprøve for det samme stof, der er i kokain.

Både sidste år og i den forgangne uge er Guerreros positive prøve blevet udlagt som noget positivt af danske medier, og i et land, hvor vi bryster os af at være ærlige og retfærdige, har glæden over Guerreros sag irriteret mig.

Efter mine bedste begreber er straffen mod Guerrero helt uden kobling til virkeligheden.

Bare forestil jer, Christian Eriksen var blevet hakket ud af VM af myndighederne for et tilfældigt stof, hvor alle troede på hans forklaring, og at det i øvrigt ikke var præstationsfremmende.

Det bliver ikke bedre af, at FIFA’s top har lagt sig i selen for at begrave den kæmpe dopingskandale omkring russisk sport, hvilket desværre lykkes.

Min fornemmelse er, at der er langt mere doping at komme efter i topfodbold, end sporten vil stå ved, men det berettiger ikke udelukkelsen af Paolo Guerrero.

Guerrero spillede for Flamengo i søndags og var med omkring Perus landsholdsudtagelse mandag, indtil dopingdommen faldt.

Jeg håber, FIFA og fodboldens parter kan finde en løsning, så den dygtige forward kan være med til VM og møde Danmark.

Lur mig, om ikke også de danske landsholdsspillere helst vil vinde ved egen kraft på banen i stedet for at få det, der efter mine bedste begreber er unfair hjælp fra skrivebordet.