Kritikken mod de danske Superliga-dommere har været hård i den seneste uge - men klubberne kan selv være med til at forbedre forholdene.

'Put your money where your mouth is', siger amerikanerne.

Det ordsprog dukkede op for mig med et par dages mellemrum, da disciplinærudvalget dekreterede omkamp i HIK-Silkeborg efter en straffesparkkonkurrence, der blev afviklet efter forkert format, og igen da AGF tirsdag nedlagde protest og anmodning om at spille anden halvleg mod Lyngby om.

Jeg forstår som sådan godt protesterne fra HIK og AGF.

Jeg havde gjort det samme, hvis jeg var direktør i Hellerup-klubben, og jeg forstår århusianernes dybe frustration over den mærkværdige udvisning af Dino Mikanovic i pausen af mandagskampen.

Jeg har ved nogle lejligheder provokeret Superliga-trænere og direktører ved at sige, jeg ikke gider høre mere på deres brok over dommere.

Det gør jeg for så vidt stadigvæk ikke.

Derfor vil jeg foreslå, at Superliga-klubberne ved førstkommende lejlighed, senest i forbindelse med forhandlingen af næste tv-aftale, sammen med Divisionsforeningen og DBU afsætter et betydeligt millionbeløb, der kommer fra klubbernes del af den store kage, til at professionalisere forholdene for så mange dommere som muligt og til at honorere et disciplinærudvalg, eventuelt delt op i flere dele med speciale i forskellige forhold.

Havde det forhindret de mudrede forløb i Hellerup og Århus?

Muligvis ikke.

Men det her skal heller ikke handle om enkeltsager.

Hvis klubberne vil gøre noget seriøst ved det, nogle af dem mener er ujævne dommerlinjer og præstationer, skal de gå struktureret til værks, både med midler og med at skabe strukturer omkring deres kampe, der giver større sandsynlighed for domme i og efter kampene, alle er tilfredse med.

Chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave. Tror stadig på journalistiks og topfodbolds frelse. #økonomi #dkpol #sldk #cldk #pldk Danmarks stemme ved #BallondOr Fang mig på tba@tipsbladet.dk og i vores fredagsblade og på Twitter under @TroelsBagerT. Kommentarer, ris, ros, ideer - jeg ser frem til at høre fra dig.
SENESTE NYT...