Superliga

Direktør: Har brug for kompromisløse Tøfting

AGF-direktør Jan Christensen har haft Erik Rasmussen med i beslutningen om at tilknytte Stig Tøfting for resten af sæsonen.

Stig Tøfting er igen tilbage i AGF, hvor han i resten af sæsonen skal fungere som assistenttræner under Erik Rasmussen. Beslutningen kommer efter endnu et nederlag i foråret, hvor AGF kun har formået at samle fem point og nu ligger faretruende tæt på nedrykningsstregen med kun to point til lokalrivalerne fra Randers FC.

AGF-direktør Jan Christensen er fuld og fast overbevist om, at Stig Tøfting kan bidrage til at rette op på de sløje resultater og dermed sikre overlevelse i SAS Ligaen.

- Stig Tøfting har den vildskab, vi har brug for i øjeblikket. Han står og har altid stået for den kompromisløse fight, hvilket er det, vi i øjeblikket har brug for på holdet, siger Jan Christensen til tipsbladet.dk.

- Beslutningen om at ansætte Stig er kommet efter en løbende dialog med den sportslige ledelse i klubben. Det er ikke en beslutning, der har været længe undervejs, for med det tætte kampprogram er det ikke længe siden, at vi stadig kunne undskylde de dårlige resultater med skader og manglende kontinuitet omkring holdsammensætningen. Nu har vi med rasende skridt nærmet os nedrykningsstregen, hvilket gør, at vi føler, holdet har brug for noget nyt.

Læs også: Randers-anfører: Tøfting redder AGF

Da Erik Rasmussen blev ansat som AGF-træner for et år siden, var Stig Tøfting på tale til rollen som assistent. Dengang blokerede bestyrelsen angiveligt for en ansættelse på grund af Stig Tøftings fortid i AGF, hvor han af flere i omgange som spiller røg ud i voldssager og i sidste ende blev fyret efter et slagsmål med en holdkammerat i forbindelse med en julefrokost.

En vinkel som Jan Christensen ikke er meget for at kommentere.

- Om Stig tidligere har været på tale til et job i AGF, står for din egen regning. Men vi har det sådan, at man ikke kan og skal blive ved med at holde folk op på, hvad der er sket i fortiden. På et tidspunkt er det tid til at komme videre, siger han.

- Lige nu handler det om, at vi skal have skaffet noget ny energi ind på holdet og ud på banen. Det er ikke nok at være på 80-85 procent. Vi skal på på 110 procent, hvilket vi er sikre på, at Stig Tøfting kan være med til at sørge for. Vi så noget af det mod Brøndby, mens det slet ikke så godt ud i nederlaget mod FC Midtjylland.

Læs også: Stig Tøfting skal redde AGF

Beslutningen om at tilknytte Stig Tøfting har fra flere kanter fået debatten om Erik Rasmussens fremtid og rolle i AGF blusse op. Jan Christensen vil gerne køle den vinkel helt ned.

- Erik Rasmussen er den rigtige træner. Hvis ikke vi mente det, havde vi truffet en anden beslutning. Vi anerkender Erik som en dygtig træner, der kan og vil spille offensiv fodbold. Det han han både i sin første sæson og i starten af denne sæson bevist, at han mestrer. Men i den situation, vi nu er havnet i, er der brug for andre ting også.

- Erik Rasmussen har gennem hele forløbet omkring ansættelsen af Stig Tøfting været med i beslutningsgangen og er helt enig i beslutningen, siger Jan Christensen, der understreger, at der er fuld enighed mellem Erik Rasmussen, sportschef Brian Steen Nielsen og ham selv om Stig Tøfting.

Men hvad så med bestyrelsen og sponsorerne, der angiveligt tidligere har stået i vejen for Stig Tøftings comeback i AGF?

- Selvfølgelig er der opbakning fra bestyrelsen - det giver sig selv. Hvad sponsorerne angår har jeg ikke hørt nogen negative kommentarer omkring beslutningen. Tvært i mod har jeg kun hørt positive tilkendegivelser fra folk i og omkring klubben, siger Jan Christensen.

AGF møder i den kommende runde HB Køge på hjemmebanen NRGi Park i Århus.