Superliga

Brøndby og OB jagter Skoubo

Landsholdsangriber Morten Skoubo er et varmt navn hos de to danske topklubber, der begge søger forstærkninger til angrebet.

Brøndby præsenterer i eftermiddag Mikkel Thygesen som sommerens første forstærkning. Thygesen kommer som transferfri fra FC Midtjylland, og han er ikke den eneste transferfrie profil Brøndby vil forsøge at hente i det åbne transfervindue.

Tipsbladet.dk erfarer nemlig, at Brøndby også har landsholds-angriberen Morten Skoubo på ønskelisten. Morten Skoubo har også kontraktudløb med sin hollandske klub Roda og kan derfor frit skrive under med en ny klub, uden at der skal falde betaling.

Brøndby er dog ikke alene i jagten på Morten Skoubo, da også OB skal være inde i billedet som yderst interesseret i den snart 31-årige angriber.

Både Brøndby og OB vil uden tvivl gå efter at forstærke angrebet frem til den nye sæson, hvor der dels er vigtige opgaver i Europa men også er et mesterskab med direkte adgang til Champions League-gruppespillet på spil. Og det i en sæson, hvor FC København står overfor en stor udskiftning af holdet og på trænerbænken.

- Indtil videre er der ingen afklaring om Mortens fremtid. Vi skal tale med Roda på et tidspunkt og høre, hvad de har at sige, men der er også interesse andre steder fra. Morten har været gennem en periode, hvor han har været stærk, været fri for skader og scoret nogle mål. Det er selvfølgelig med til at gøre ham interessant for flere klubber, siger Morten Skoubos agent Michael Johansen til tipsbladet.dk.

Agenten vil ikke kommentere på konkrete klubber, men siger om interessen fra Danmark.

- Der har været henvendelser fra klubber, men hvem det er, og hvordan tingene er foregået, kan jeg ikke komme nærmere ind på. Morten er ikke typen, der holder sig tilbage, når det kommer til interesse, og at tage tilbage til Danmark er en af de muligheder, der er i spil.

- Dermed ikke sagt, at det er, hvad der kommer til at ske, for at blive i udlandet er bestemt også stadig en mulighed, siger Michael Johansen.

I brøndby har man netop sagt farvel til angriberen Ousman Jallow, hvilket efterlader Nicolaj Agger og unge Mathias Gehrt som de eneste reelle muligheder til angrebet.

I OB lægger Peter Utaka ikke skjul på, at han meget gerne vil sælges, Henrik Toft ligner med alt respekt ikke en ny OB-topscorer og unge Rasmus Falk skal ikke pålægges det ansvar endnu.

Morten Skoubo selv er i øjeblikket i landsholdslejren forud for EM-kvalifikationskampen mod Island lørdag. Så sent som mandag sagde han til sporten.tv2.dk om muligheden for at tage tilbage til Danmark.

- Det er en mulighed. Det er det helt sikkert. Jeg vil kigge på, hvad der kommer af bud i løbet af sommeren og tage en beslutning ud fra, hvad jeg føler der er bedst, sagde Morten Skoubo.

Morten Skoubo skiftede fra Brøndby til Real Sociedad i 2006 og har siden spillet spillet for Utrecht og Roda. Inden da havde han spillet to sæsoner hos Brøndby, hvor det blev til 19 mål i 42 Superliga-kampe.

I FCM-tiden havde Morten Skoubo sin absolut bedste sæson i 2001/02, hvor det blev til 19 scoringer på en sæson, hvilket resulterede i et salg til tysk Borussia Mönchengladbach.

Morten Olsen roste i denne uge Morten Skoubo for at være i god form oven på en skadesfri periode. Faktisk sagde landstræneren, at Skoubo lignede den angriber, der var rigtig skarp tilbage i Brøndby-tiden.

Nu venter der muligvis endnu en tørn i den danske Superliga og måske et gensyn med den blå-gule trøje.