AaB før lukketid: Håber på status quo
Illustration
Superliga

AaB før lukketid: Håber på status quo

Transfervinduet er åbent frem til 2. september, så det er på høje tid til at lave de sidste køb og salg. Tipsbladet.dk gennemgår de 12 klubbers transferbehov frem mod lukketid.

Med få dage tilbage af transfervinduet er det nu, der for alvor kan komme sved på panden hos de 12 sportsdirektører og -chefer. Vinduet er åbent lidt endnu, og det er nu, de sidste og måske afgørende handler skal foretages. Flere danske klubber har proklameret, at der meget gerne skal ske aktivitet inden lukketid på deadline-dagen klokken 23.59.59 mandag 2. september.

Med få dage tilbage at handle i gennemgår tipsbladet.dk klubbernes foreløbige transferhøst, samt hvad der kan komme til at ske frem til transferdeadline.

I dag AaB, der kom så flot fra start med to sejre i Superligaen. Siden har de tabt pusten og haft alvorlige problemer med målscoringen, men mod FC Midtjylland fik nyindkøbet Anderrs K. Jacobsen hul på bylden med sin første scoring, mens også lejesvenden Rasmus Jönsson nærmer sig holdet.

IND:Jakob Blåbjerg (egen avl), Kasper Pedersen (egen avl), Lukas Spalvis (egen avl), Christian Rye (egen avl), Andreas Bruhn (egen avl), Kasper Risgård (Silkeborg IF), Anders K. Jacobsen (FC Fredericia), Rasmus Jönsson (leje, Wolfsburg)

UD: Nicklas Helenius (Aston Villa), Kayke Rodrigues (Paraná Clube), Rolf Toft (leje, Vejle BK)

Det skal de have ind:
Aftalerne med Anders K. Jacobsen og Rasmus Jönsson og udlejningen af Rolf Toft lukkede reelt AaB's transfervindue tidligt på sommeren. Sportschef Allan Gaarde udtalte, at han ikke forventede mere aktivitet, medmindre der bød sig en ekstraordinær mulighed, som der gjorde med Rasmus Jönsson. Det er endnu ikke sket, og spørgsmålet er så, om den gør det, inden vinduet lukker, eller om Gaarde hellere holder læderet i lommen og gemmer pengene til en forsvarsforstærkning til vinter.

AaB kan dog også blive tvunget på markedet for at finde en midterforsvarer her i de sidste dage. Forsvarsstyrmanden Lasse Nielsen drømmer stadig om at komme væk, og nordjyderne har formentlig allerede en god idé om, hvem hans afløser skal være i tilfælde af et salg. Alternativt kan de også vælge at gøre Rasmus Thelander og Kenneth Emil Petersen til forsvarspar med unge Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg som backups.

Det skal de af med:
Allerhelst ikke noget som helst. Den dyre dødvægt er forlængst kastet ud af truppen, og Kent Nielsen har i forvejen en meget smal trup at arbejde med. Men klubbens økonomi byder dem, at de må se på de tilbud, der måtte komme på deres spillere.

Lasse Nielsen er klar til at blive skudt afsted, og belgiske Gent viser angiveligt interesse for ham, mens andre klubber også lurer på AaB'eren, der fik debut på A-landsholdet mod Slovakiet sidste år.

Antal spillere i førsteholdstrup: 25