HSV chokerede Dortmund

Den nye HSV-manager, Mirko Slomka, fik en fantastisk start på manager-livet i HSV med tre point over Dortmund.

Det tyske hold Hamburger Sport-Verein har haft en frygtelig sæson, men lørdag eftermiddag var der lidt at varme sig på for fans af HSV. For hjemme på Impech Arena viste holdet stor klasse og vandt med 3-0 over Borussia Dortmund. Kampen var manager Mirko Slomkas første i spidsen for holdet, der før kampen lå under stregen, og kan HSV fortsætte de gode takter, redder klubben livet i Bundesligaen.

Kort før pausen kom Hamburger SV i front, da et indlæg fra højre blev mødt af Petr Jiracek, der headede hjemmeholdet i front efter 42 minutters spil. Efter en lille times spil kom HSV foran 2-0, da Pierre-Michael Lasogga blev spillet helt fri, og han svigtede ikke med sin afslutning.

I kampens sidste 20 minutter satte Dortmund et stort tryk på HSV, og flere gange var Jürgen Klopps tropper tæt på at komme tilbage i kampen, men HSV-keeper Rene Adler lavede flere spektakulære redninger, der sikrede HSV tre meget vigtige point.

I slutfasen slog HSV så kapital af Dortmunds sats på at fremtvinge en scoring, og Hakan Calhanoglu scorede til slutresultatet 3-0.

Sejren betyder, at HSV går på 19 point, hvilket rykker holdet en placering op i tabellen, da Freiburg tabte 3-2 hjemme mod Augsburg og dermed er et point efter HSV. Også Stuttgart er fedtet ind i nedrykningskampen, da holdet hjemme mod Hertha Berlin tabte 2-1 og nu er á point med HSV.

For Borussia Dortmund kan nederlaget få stor betyding for klubben, da man står fast på 42 point - et efter Bayer Leverkusen, der senere lørdag aften med en sejr kan rykke fire point fri af Dortmund.