Brann-fans ville have fat i træneren
Illustration
Skandinavien

Brann-fans ville have fat i træneren

Onsdag rykkede Brann ud af Tippeligaen, og da klubbens svenske træner forsøgte at berolige fansene, gik de amok.

Onsdag står som en sort dag i den norske klub Branns historie, for før sæsonen havde klubben forhåbninger og ambitioner om at spille med helt i toppen af norsk fodbold. Med et nederlag på 0-3 ude mod Mjøndalen rykkede Brann onsdag ud af Tippeligaen, for den første af to playoff-kampe om retten til at spille i Tippeligaen næste sæson, sluttede 1-1. Og det fik Brann-fans til at gå amok, skriver Bergensavisen.

Da det blev til 3-0 efter 67 minutters spil, begyndte Brann-fans nemlig at lave ballade og kaste med romerlys og andet fyrværkeri. Det fik kampens dommer til midlertidigt at stoppe opgøret, der dog blev sat i gang igen. Da opgøret så var forbi, fortsatte de rasende Brann-supportere, og det fik klubbens svenske træner, Rikard Norling, til at gå ned for at berolige tilskuerne. Det skulle han nok ikke have gjort.

For det blev i stedet en dominoeffekt, hvor fansene bevægede sig ned for at få fingre i Rikard Norling, ligesom pyroteknikken fortsatte ufortrødent. Ukvemsord måtte Rikard Norling også stå model til, og således lykkedes det slet ikke for træneren at få kølet de hidsige fans nede. I stedet skal Rikard Norling takke vagter for, at han ikke selv kom til skade.

Mindst én person blev efterfølgende anholdt.

At Brann rykkede ud af Tippeligaen, er en kæmpe overraskelse. Klubben var spået en placering i toppen af tabellen, og med dygtige spillere som den tidligere OB'er Marcus Pedersen og den rutinerede Erik Huseklepp med mere end 30 landskampe på cv'et, virker det mildets talt vildt, at klubben rykkede ud af Norges bedste fodboldrække.