Di Maria har kostet United 6,5 mio pr kamp
Foto: Jon Super/POLFOTO
Premier League

Di Maria har kostet United 6,5 mio pr kamp

Det har kostet Manchester United en anseelig millionsum hver gang de har brugt Di Maria i den seneste sæson, og nu sælger de ham videre med tab ser det ud til.

Manchester Uniteds Angel Di Maria var et af de helt store handler i sommeren 2014, hvor han kostede klubben omkring 620 millioner kroner fra Real Madrid. Til at begynde med gik det fint for Di Maria, men i takt med, at manager Louis van Gaal ændrede i taktikken, så blev Di Maria lidt i overskud.

Det gik udover antallet af kampe med argentineren fra start. Derfor har det kostet Manchester United 6,5 millioner kroner pr start. I alt nåede det i sidste sæson at blive til 24 kampe fra start for Di Maria. Det fortæller en opgørelse, som Daily Mail står bag.

Det forventes dog, at Manchester United når at få noget af det tabte ind, da de regner med at sælge Angel Di Maria for omkring 470 millioner kroner senere denne sommer.

Til sammenligning med en af Manchesters andre store handler, så kostede lejemålet med Falcao 3,7 millioner pr start, som også må siges at være en massiv pris. Det slår dog ikke Alex Fergusons forsøg med Bebe, som kun fik tre kampe fra start, som kostede klubben 17 millioner pr kamp.

I den anden ende af de dyre indkøb viser det sig, at Rooney nu bare har kostet 600.000 kroner pr kamp fra start efter de betalte 260 millioner kroner til Everton. Siden er det blevet til 428 kampe fra start for den engelske angriber. Desuden kostede Veron 1,8 millioner kroner pr kampstart for at tage en i 'midten' af skalaen.

Dermed er det Alex Ferguson, der må tage det på sin kappe, at han har stået bag det største fejlkøb, hvis man måler det på denne måde, men samtidig nok også de bedste.