Ove P. før gensyn: OB svinger fra det ypperste til det værste
Foto: Ida Munch/Polfoto
Superliga

Ove P. før gensyn: OB svinger fra det ypperste til det værste

Ove Pedersen ser frem til et gensyn med sin tidligere arbejdsgiver. Han håber, at Fredericia kan matche fynboerne i pokalturneringen.

Når Fredericia tager imod OB i pokalturneringen tirsdag aften, bliver det en speciel aften for træner Ove Pedersen. 
 
Det er cirka et år siden, at han blev ansat som træner i OB – blandt andet på grund af et fynsk nederlag i pokalturneringen, og nu møder han altså sin tidligere arbejdsgiver små 100 dage efter sin afsked med klubben. 
 
- Jeg har en god relation til OB, så det bliver da et hyggeligt møde i morgen, selvom vi skal kæmpe om noget. Selvfølgelig er der nogle ting, jeg kan drage fordel af, men uanset om jeg har trænet en klub før eller ej, er jeg altid godt forberedt. Så det kommer ikke til at få afgørende betydning, siger Ove Pedersen til tipsbladet.dk. 
 
Han har på afstand fulgt OB's nye start under Kent Nielsen, der har overtaget trænerposten efter Ove Pedersen i den fynske klub. 
 
- De har lavet nogle gode indkøb i sommer i form af Festersen, AK, Oliver Lund, målmanden Koval og hollænderen Makrini. Det er fem markante forstærkninger fra en høj hylde. I spillet har de så ledt efter deres niveau. De har svinget meget, og de er gået fra det ypperste til det værste. De to præstationer på udebane mod AaB og Esbjerg fB er noget, man gerne vil være foruden, og det var langt fra den præstation, man så mod FCK, mener Ove Pedersen, der har vanskeligt ved at spå om OB's potentiale i Superligaen i denne sæson. 
 
- Det er svært. De har holdet til top seks, og jeg tror også, at de slutter i den bedste halvdel. Det vil være godt for dem inden næste sæsons slutspil. Der skal ske nogle ting, hvis de skal slutte højere, for OB er for ustabile til at top seks er en selvfølge, fastslår Ove Pedersen. 
 
Som træner for Fredericia er Ove Pedersen i spidsen for det undertippede hold i tirsdagens pokalkamp mod OB. Træneren ser frem til kampen. 
 
- Der er flere aspekter i det. Jeg hører rygter om, at OB vil stille i stærkeste opstilling, men jeg kommer til at ændre en del på vores hold. Der er nogle reserver, der fortjener at få chancen, men det handler også om at finde den rette balance i antallet af ændringer, siger han inden opgøret mellem 1. divisions nummer fire og Superligaens nummer seks. 
 
- Jeg er spændt på kampen. Vi kan ikke matche OB på alle parametre, men vi skal kunne matche dem på nogle. Jeg så kampen mellem Vendsyssel og AaB, hvor Vendsyssel var overmatchet på alle parametre. Så er der lang vej. Jeg håber sandelig, at vi i Fredericia kan matche OB på nogle af parametrene, siger Ove Pedersen. 
 
Pokalkampen mellem Fredericia og OB fløjtes i gang tirsdag klokken 18.00.