MTG-chef: Premier League-kampe kan være til salg
Premier League

MTG-chef: Premier League-kampe kan være til salg

MTG snuppede fredag igen rettighederne til Premier League men er åben for forhandling, hvis andre tv-udbydere er interesseret i at købe sig ind i aftalen.

Fredag blev kapløbet om Premier League-rettighederne afgjort, da MTG, der har Viasat-kanalerne i Skandinavien, lagde det største million-bud og sikrede sig retten til at vise de engelske kampe Danmark, Sverige og Finland fra 2016-19. 
 
De norske rettigheder blev tidligere i sidste uge køb for mere end 1,3 milliarder danske kroner, og selv om det ikke er blevet offentliggjort, hvor meget MTG har lagt for Premier League-rettighederne har det ikke været billigt. 
 
Dog lader MTG-sportschef Peter Nørrelund forstå, at man sagtens kan stå med rettighederne alene men at man er villig til forhandlinger med andre parter, hvis der er interesse.
 
Da den nuværende aftale blev indgået i 2012 var det også MTG, der vandt men siden solte man en del af rettighederne til Discovery - det kan ske igen, hvis Premier League accepterer en sådan aftale.
 
Hvor meget af rettighederne MTG vil være villige til at sælge, er endnu slet ikke afgjort. 
- Det må vi se. Først skal vi finde ud af, om nogen har lyst til at købe nogle af kampene. Så må vi se på, hvad de vil give for det. Og dit næste spørgsmål er sikkert, hvem vi kunne forestille os at sælge til, og det vil jeg meget, meget gerne i første omgang fortælle vores gode samarbejdspartner, Premier League i England, så vi får dem holdt orienteret før MediaWatchs læsere, siger Peter Nørrelund til mediawatch.dk
 
I den aktuelle aftale har Discovery ret til at vise 100 Premier League-kampe på en sæson - resten ligger hos MTG, der nu altså fortsætter med at have magten over verdens dyreste fodboldliga.