Lasse Vibe om skæbnekamp: En underlig situation
Foto: tipsbladet.dk
Landshold

Lasse Vibe om skæbnekamp: En underlig situation

Danmark kan ikke selv afgøre sin egen EM-skæbne.

Det er altid godt at have skæbnen i egne hænder. Netop derfor er det en skidt situation, det danske landshold er havnet i, for Morten Olsens tropper kan ikke selv afgøre, om holdet kan komme til direkte til EM fra kvalifikationsgruppen.

En sejr over Portugal er ikke nok, for Albanien har to kampe til at hente minimum to point mere end Danmark. Situationen er usædvanlig, medgiver landsholdets Lasse Vibe.

- Det er en underlig situation, når man tænker på, at de afgørende kampe altid bliver spillet på samme tidspunkt i sidste spillerunde. Det er lidt anderledes denne gang, fordi gruppen er som den er. Det betyder, at vi ikke kan være tilfreds med et point. Det er mere uhåndgribeligt. Vi kan ikke på samme måde efter 80 minutter være nødt til at satse eller holde i bolden. Vi kan bedre spille frit og gå efter tre point. Vi ved ikke engang, om det er nok. Vi er nødt til at gå efter de tre point, siger Lasse Vibe til tipsbladet.dk. 

Han ser tilbage på det seneste opgør mod Portugal, der endte med en portugisisk 1-0-sejr på en scoring i allersidste øjeblik.

- Det var en 0-0-kamp, hvor de scorede til allersidst. Vi spillede 4-4-2 i første halvleg, men havde ikke den store succes med det, og så gik jeg ud ved pausen, hvor Uffe Bech kom ind. Vi gik over til at spille med kanter i en 4-3-3, og vi forsøgte at holde mere bredde i spillet. Det lykkedes heller ikke rigtigt i anden halvleg, og de scorede til sidst, hvor vi egentlig følte, at vi skulle have point i en 0-0-kamp. Vi tabte ikke bare ét point – vi gav også point til Portugal. Vi skulle ikke have tabt den kamp, siger han. 

Lasse Vibe hæfter sig dog ved, at Danmark har muligheder mod Portugal.

- Det har man set masser af gange, og historikken taler sit tydelige sprog. Det er ikke et hold, vi skal eller bør slå, men det er et hold, vi kan slå. Vi har slået dem flere gange – også dernede – så det er bestemt muligt. Det er det, vi går efter, siger han. 

Kampen mellem Danmark og Portugal spilles torsdag klokken 20.45.