• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Når én kamp tegner hele billedet

Når én kamp tegner hele billedet
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Det er blevet tid til endnu en kamp mellem "De nye rivaler", og denne gang er det for FCM en kamp, der kommer til at afgøre om, Europa-kampene har kostet for meget.

Af Oliver Okstrøm

Man kan virkelig tale om en kamp af stor betydning, når FC Midtjylland og FC København møder hinanden søndag aften. Især for FC Midtjylland, der i dette efterår for første gang nogensinde har skulle deltage i et europæisk gruppespil.

Det har kostet på energien, som ellers tidligere har været holdets store styrke. Det har betydet, at de er langt mere til at tale med end, de var i sidste sæson, hvor det ofte så legende let ud for Ulvene. Især på hjemmebane, hvor man over en hel sæson kun tabte én gang - og der var mesterskabet hjemme.

Læs også: FCM-angriber: Selvtilliden er sevet ud af os

Den bane er nu ikke længere helt så uindtagelig længere. Det viste oprykkerne fra Viborg, der i sæsonens andet derby mellem FCM og VFF tog sejren på MCH Arena. Men når det hele har gået så skidt, hvordan kan FCM så stadig være inde i kampen om mesterskabet? Det forbløffer mig, at FCK ikke er mere end ét point foran på nuværende tidspunkt - og at man ikke forlængst er løbet fra midtjyderne. Det var jo nærmest det FCM havde gjort sidste sæson på dette tidspunkt.

Og nu kommer vi så til kampen mod FC København. Det er sjovt som denne kamp vil afgøre om det hele har været en succes for FCM i dette efterår eller en total fiasko. Alt vil i tilfælde af et nederlag til FCK betyde, at alt udover det dårlige er glemt. At man slog Southampton fra Premier League ud af Europa, og derefter slog Club Brügge på udebane. Et hold der i sidste sæson gennemtævede tre danske hold i Europa League - men ikke FCM. Det er også glemt, at man kun havde tabt én kamp i sæsonen før Napoli kom på besøg - hvorefter der kom fem nederlag i træk, som man derimod husker tydeligt.

Læs også: Delaney misser topopgøret mod FCM: Først klar til foråret

I krogene af internettet har nostalgikerne allerede brokket sig over den nuværende status, og at Glen Riddersholm ville være meget bedre. Nuvel. Glen Riddersholm er givetvis den bedste træner, klubben nogensinde har haft, men jeg har svært ved at se, hvad han kunne gøre anderledes nu med en skadesplaget trup med masser af "ekstra" kampe oveni hatten.

Men det er de gode gamle mænds ret til at drømme sig tilbage til fortiden, hvor alt var bedre. Dengang solen gik ned lidt senere på dette tidspunkt og vandet smagte bedre. 

Lur mig om ikke disse herrers fløjte får en anden lyd, hvis FCM skulle trække en sejr ud af mødet med FCK, der på det seneste også har svinget utroligt - og til kampen mangler deres nøglespiller Thomas Delaney. I så fald er man pludselig to point foran københavnerne, mens der venter en sidste kamp ude mod AGF i denne efterårssæson (FCK møder OB hjemme). Bliver det til FCM-sejre er man pludselig i pole-position inden foråret skal skydes i gang - og der ikke længere er udsigt til massevis af europæiske kampe. Kampen om guldet er derfor på fuldstændig ens forudsætninger.

Bliver det til et nederlag har efteråret været håbløst. Især hvis det ikke lykkes at gå videre fra gruppespillet i Europa League, som efterhånden er blevet forventningen. Det har været et efterår, hvor man måske har ladet mesterskabet glide af hænde. Særligt en sort oktober, hvor man tabte fem kampe i træk. Godt nok var to af dem mod Napoli - Italiens måske bedste hold i øjeblikket.

Ved dette scenarie kan man se frem til en vinterpause, hvor debatterne på værtshusene og internettet fortsat vil fylde over med snakken om Jess Thorups evner som træner. Diskussionen er uden tvivl på sin plads, men lad os se, hvordan han bærer sig ad, når midtuge-kampene forsvinder. De trækker altså tænder ud. Det måtte særligt AaB erkende i sidste sæson, hvor der blev smidt utroligt mange point efter midtuge-kampene. Måske kan de fire point - eller mere - vise sig at blive en for stor mundfuld. Selv på lige præmisser. Her kan det psykologiske med formentligt at være bagud flere runder ind i foråret få betydning.

Uafgjort vil derimod give en helt åben forårssæson, hvis det ene point stadig er forskellen efter sidste spillerunde før vinterpausen.

Der er virkelig meget på spil for Jess Thorup og resten af holdet nu. Og med en halvtam kamp i benene fra torsdag mod Legia er jeg i tvivl om, hvad holdet reelt kan stille op mod FCK, der har haft en hel uge til at forberede sig. Men hede-drengene kan da trøste sig med, at FCK heller ikke har vist skræmmende styrke på det sidste. Det er nok FC Midtjyllands chance.

Superliga

Mere Superliga

Fokus