Indskiftede Cavani sikrede Paris SG første stik

Paris Saint Germain tog første stik mod Chelsea med en 2-1-sejr i den første ottendedelsfinale.

Chelsea har ikke tabt, siden Guus Hiddink tog over efter Jose Mourinho, og Paris Saint Germain taber stort set aldrig, så det var to mandskaber med selvtillid, der tørnede sammen i Frankrig i ottendedelsfinalen i Champions League.

Det blev et kampbillede, som man kunne forvente på forhånd med hjemmeholdet mest på bolden som de dominerende, og med Chelsea hele tiden lurende på en kontra.

Det var dog Paris SG-spillerne, der kunne forlade Parc des Princes med det største smil på læben. Hjemmeholdet vandt således 2-1, og dermed tabte Hiddink for første gang i denne ombæring for Chelsea.

Paris Saint Germain blæste til angreb fra første fløjt og havde flere gode afslutninger, men kampens første store chance tilfaldt Chelsea. Efter 28 minutter stod maskeklædte Diego Costa pludselig helt fri tæt under mål og havde masser af tid til sit hovedstød, men Kevin Trapp diskede op med en fremragende refleksredning.

Få minutter senere bragte Paris Saint Germaim sig foran med 1-0, og det kom ikke til manges overraskelse, hvem der sørgede for åbningsmålet. Værterne blev tilkendt et frispark på kanten af feltet, og dette hamrede Zlatan Ibrahimovic fladt mod mål, og via John Obi Mikel snød den Thibaout Courtois.

1-0 lignede stillingen ved halvtid, men i overtiden udlignede Chelsea til 1-1, og de engelske fodboldfans må havde fået fadøllen galt i halsen, da de så, hvem der havde sidste fod på bolden. Zlatan Ibrahimovic fik ikke clearet bolden ordentligt ved et hjørnespark, og så dumpede den ned foran John Obi Mikel, der scorede sit første mål i næsten to år og udlignede.

Fra anden halvlegs start fortsatte billedet med Paris SG som de dominerende, og Courtois måtte flere gange diske op med store redninger for at holde Chelsea inde i kampen, men gæsterne var bestemt også farlige på kontra. Ganske retvisende var det dog Paris Saint Germain, der løb med sejren til sidst.

Efter 78 minutter lagde Angel Di Maria bolden i dybden til indskiftede Edison Cavani, og han fandt plads mellem benene på Thibaut Courtois og sikrede Paris Saint Germain en 2-1-sejr i den første ottendedelsfinale.

Der er returkamp på Stamford Bridge den 9. marts.