• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Torsten Kjems Hansen

Superliga på spidsen: Ingen grund til stress i AGF

Superliga på spidsen: Ingen grund til stress i AGF
Foto: Jens Dresling / Polfoto

AGF har i otte forsøg fortsat ikke vundet en Superliga-kamp under Glen Riddersholm, men fodboldfeberen raser med rette som aldrig før omkring klubben.

Af Torsten Kjems Hansen

11 kampe uden sejr i Superligaen. Sådan lyder AGFs negative rekord fra tiden under Ove Pedersen i 2006 – en sæson, der endte med klubbens første nedrykning. 
 
I 2016 er det efter otte forsøg under Glen Riddersholm ikke blevet til sejr i ligaen og en tangering af rekorden uden sejr skimtes i det ikke alt for fjerne. 
 
De første kritikere har været på banen med skud i retning af, at Riddersholm endnu ikke har flyttet sit hold i den rigtige retning og at AGFs ønske om at vende tilbage til noget, der smager af toppen af ligaen, er uendeligt langt væk.
 
Liga-resultaterne under Riddersholm har budt på fem uafgjorte og tre nederlag – to af de tabte kampe er kommet i de seneste spillerunder. Havde det ikke været for den aktuelle mellem-struktur-sæson, hvor der kun er en nedrykker, havde situationen været ganske kritisk for AGF. Efter 2-1-nederlaget til Brøndby søndag er dumpet ned som nummer 11 i tabellen og ville i en normal sæson ligge til nedrykning med syv spillerunder tilbage. 
 
Men det er ikke en normalt sæson, og AGF er ikke i nærheden af nedrykning. Der er 14 point til Hobro - tre flere end ved vinterpausen. 
 
Der er komplet ro på i AGF i hvert fald når det kommer til negative vibrationer. For der har ikke været mere positiv storm om AGF i mange, mange år - end hvad der er tilfældet lige nu. Årsagen ligger lige for med den første pokalfinale i 20 år, der er sikret med stærke indsatser og sejre over ligatopholdene SønderjyskE og AaB.
Om det ender med triumf eller ej kan ingen fratage klubben og Riddersholm den fest og hype, der er skabt omkring begivenheden.

Læs også: Riddersholm ser positivt på foråret

 
Men selv uden pokalfinale og håbet om en gigantisk forløsning er der masser af sunde signaler fra tidligere tiders galehus nummer et. Det gælder både på holdet og i staben omkring. Begge steder var der i efteråret flere gnidninger end, hvad det blotte øje kunne registrere. 
I 2016 er ubehaget og hængemulerne forsvundet – og pilene til den positive forvandling peger på Glen Riddersholm, der ud over jagten på resultater også bruger masser af energi på, at folk i og omkring truppen trives og har det godt.    
 
Naturligvis er AGF ikke en hyggeklub med ”Guld-Glen” som onkel – det er benhård forretning, som det altid har været. Men det skal huskes, at intet i AGF er ændret siden præsentationen af Glen Riddersholm i starten af året – ambitionen er fortsat at etablere sig i Superligaen som oprykkere samt at udvikle den nye spillestil. 
 
Hvis nu ikke AGF havde bragt Aarhus på den anden ende med pokalfeber var kritikerne udefra formentlig stillet i større flok på grund af ligaresultaterne. Men AGF ville fortsat ikke være i nedrykningsfare, Riddersholm ville fortsat have haft sit ”frirum” i resten af sæsonen og fokus havde været 100 procent på Superligaen i stedet for eksempelvis at spare et halvt hold stamspillere inden den afgørende pokalsemifinale mod AaB.    
 
Havde sæsonen været med to nedrykkere ville både kampoplæg, opstilling og de taktiske detaljer uden tvivl have været stillet mere skarpt på overlevelse end det aktuelt har været nødvendigt. Men det er tankespin, så ingen grund til at spilde linjer på det.
 
Skulle Riddersholm føre holdet gennem resten af foråret uden sejr i ligaen, vil det naturligvis være på sin plads med et rynket bryn, men det første grønne eksamens-græstæppe vil for alvor først blive rullet ud i den kommende sæson, hvor ligaen er udvidet til 14 hold. 
 
Til den tid vil AGF have passeret gennem et formentlig ganske aktivt transfervindue med en god håndfuld nye spillere til følge. Der er i skrivende stund fem spillere med kontraktudløb i den nuværende trup og ingen har udsigt til at blive forlænget plus tre lejesvende, der også meget vel kan være væk til sommer. 
 
Og selv om det vil kræve sit at få så mange nye spillere til at svinge på holdet i næste sæson, vil det ikke være en brugbar undskyldning i flere måneder.  Der vil blive krævet sejre fra både ledelse og omgivelser. Det ved Glen Riddersholm godt, så derfor handler resten af indeværende sæson også om at få hamret og banket spillestilen helt ind under huden på de spillere, der er med i fremtidsplanerne for projektet. 
 
Men at stresse over resultaterne på nuværende tidspunkt giver ingen mening – den kamp kan tids nok komme.
 
 

Superliga

Mere Superliga

Fokus