Optakt: Kroatien - Portugal
EM

Optakt: Kroatien - Portugal

En af de mest interessante kampe i ottendedelsfinalen står mellem Kroatien og Portugal, hvor vinderen har god mulighed for at nå helt til finalen.

Kampfakta:
Spillested: Stade Bollaert-Delelis, Lens Agglo
Kampstart: Lørdag klokken 21.00
Dommer: Carlos Velasco Carballo, Spanien
På tv: DR 1
Twitter: #cropor #emdk

Holdnyt:

Kroatien:
Har noget hold spillet bedre end Kroatien i gruppespillet? Tvivlsomt. Holdet har sprudlet og spillede fremragende i alle tre kampe, der gav syv point. En tomålsføring mod Tjekkiet blev godt nok sat over styr, men det fjerner ikke fokus fra, at landet har været super stærk indtil videre. I sidste spillerunde blev det til en sejr på 2-1 over Spanien, hvor Kroatien - der havde lavet flere udskiftninger i startopstillingen - kom tilbage fra bagud 0-1.

Nu skal Kroatien så op mod Portugal i en kamp, hvor holdet er favoritter. Landstræner Ante Cacic har formentlig Luka Modric til rådighed igen, og det vil i den grad styrke Kroatiens muligheder for at vinde opgøret.

Det forventes, at Kroatien stiller i stærkeste opstilling, hvor man dog kan være i tvivl om, hvor vidt landstræneren vælger at gå med Mario Mandzukic i front, efter konkurrenten Nikola Kalinic scorede mod Spanien.

Portugal:
Siiiiiiiiii.

Det kan ikke siges på andre måder. Endelig stemplede Cristiano Ronaldo ind i turneringen efter 20 afslutninger, et brændt straffespark og nul mål. To gange scorede Ronaldo, der også assisterede Nani, da Portugal i sidste gruppespilskamp spillede 3-3 med Ungarn.

Tre kampe har resulteret i tre uafgjorte kampe, men det er alligevel et farligt hold, der går videre. Et hold, hvor de individuelle kvaliteter kan afgøre opgøret. Cristiano Ronaldo og Nani har begge scoret to gange, og så er det vel også snart tid til, at Ricardo Quaresma smider en yderside i det lange hjørne.

Portugal er uden karantæne og er klar til mødet med Kroatien. De to lande er i den bløde ende knockoutfasen, og derfor er der gode muligheder for at komme meget, meget langt turneringen.

Karantæne:
Kroatien
: Ingen
Portugal: Ingen

Bud på startopstillinger:
Kroatien:

Kroatien (4-2-3-1): Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Badelj, Modric - Brozovic, Rakitic, Perisic - Mandzukic

Portugal:

Portugal (4-4-2): Patricio - Vieirinha, R. Carvalho, Pepe, Guerreiro - Maria, W. Carvalho, Moutinho, Gomes - Nani, Ronaldo

Profilen:
William Carvalho er tidligere skrevet op til et af de helt store talenter i europæisk fodbold, men udviklingen er gået en smule i stå, og den defensive midtbanespiller, der i sommer blev kædet sammen med et skifte til Arsenal, er fortsat at finde i portugisiske Sporting. Mod Kroatien kommer Carvalho for alvor på prøve, for den stærke midtbanespiller skal bryde spillet omkring Ivan Rakitic og Luka Modric. På papiret ingen nem opgave. Hold øje med duellen mellem Rakitic og Carvalho.

Vidste du, at...:
Kroatien blev først en selvstændig nation efter Yugoslaviens opløsning i 90'erne, og derfor har Portugal og Kroatien kun mødt hinanden én gang tidligere. Det var også under en slutrunde, og det var i Danmarks pulje under EM i England i 1996. Dengang var det en sikker portugisisk sejr på 3-0, det endte med. Luis Figo, Joao Pinto og Domingos scorede målene. 

Dom:
Alle hold, der går videre fra et gruppespil, er farlige, men især Portugal kan blive giftige i denne sidste knockout-del. Landet har endnu ikke vundet en kamp - omvendt er det heller ikke blevet til et nederlag, og nu er Ronaldo kommet på tavlen.

På den anden side er Kroatien flyvende i turneringen med sejre over Spanien og Tyrkiet, mens det er blevet til uafgjort mod Tjekkiet. Det er en suveræn midtbane, landet kommer med, og vi tror, det bliver afgørende, at der er så meget kvalitet på midtbane, hvor Rakitic og Perisic har taget over, mens Luka Modric har siddet ude med en mindre skade. Er Modric tilbage, ser det giftigt ud, og vi tror på, at Kroatien går videre med en sejr på 2-1.

Tror du på kroatisk sejr mod Portugal, kan du få odds 2.62 igen hos Betfair

Betfair giver odds 2.4, hvis Ronaldo scorer i kampen

Går Kroatien videre til kvartfinalen, får du odds 1.66 hos Betfair

Tidligere indbyrdes kampe og form: