Optakt: Polen - Portugal
EM

Optakt: Polen - Portugal

Ingen af holdene har vist overbevisende og ret meget prangede spil ved slutrunden - men kommer det så i torsdagens kvartfinale?

Kampfakta:
Spillested: Stade Vélodrome - Marseille
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Dommer: Felix Brych, Tyskland
På tv: DR 1
Twitter: #POLPOR #emdk

Holdnyt:

Polen:
Polen måtte hele vejen ud i straffesparkskonkurrence for at nedlægge Schweiz i 1/8-finalen. Polakkerne har som så mange andre hold ved slutrunde ikke fået rigtigt gang i målscoringen - tre mål i fire kampe er det blevet til.

Polens plads i kvartfinalen indfrier forventningerne inden slutrunden, men alligevel øjner holdet et step videre, da endnu en tæt kamp kamp kan vente forude. 

Der er ingen friske skader at berette fra den polske lejr.

Portugal:
Kan man gå gennem en EM-slutrunde ude at vinde en kamp efter 90 minutter? Portugal er nu mere end halvvejs. I gruppespillet blev det til tre uafgjorte og i 1/8-finalen mod Kroatien var der igen knas med at få skabt de store chancer, der kan afgøre kampene, og først i overtiden lykkedes det for indskiftede Quaresma at sikre sejren.

Det har været så som så med det gode, flydende portugisiske spil, men torsdag er holdet igen favoritter - og denne gang altså til at booke den første plads i semifinalen. Quaresma fortsætter formentlig i rollen som joker og tager igen plads på reservebænken. 

Karantæne:
Polen: Kapustka
Portugal: Ingen

Bud på startopstillinger:
Polen:

Polen (4-2-3-1): Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak, Maczynski - Blaszczykowski, Milik, Grosicki - Lewandowski

Portugal:

Portugal (4-1-3-2): Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro - Carvalho - Mario, Sanches, Silva - Nani, Ronaldo

Profil:
Robert Lewandowski har slet ikke fået gang i EM-slutrunden. Den lynfarlige bomber har spillet fuld tid fire inklusiv overtiden mod Schweiz og efter 390 minutters fodbold kun noteret for to afslutninger inden for rammen, tre ved siden af mål og tre blokerede.
Til sammenligning er Cristiano Ronaldo som altid den helt store afslutningsmaskine, der efter sine 390 minutter er noteret for ni afslutninger inden for rammen, 13 ved siden af, 11 blokerede samt en afslutning på stolpen. 

Vidste du, at...:
Portugal efter fire kampe nu er det hold, der målt på antal gule og røde kort er det mest fair spillende hold - umiddelbart en lidt ulogisk udvikling med tanke på, at Portugal har en kort-magnet som Pepe på holdet og har haft masser af frustrationer undervejs i turneringen. Pepe har da også fået et enkelt gult kort, men efter fire hele kampe samt en forlænget spilletid er Portugal fortsat kun noteret for tre advarsler ved EM-slutrunden. Til sammenligning har Polen fået otte advarsler - topscoreren er Italien med hele 13 advarsler.

Dom:
Målt på de to hold præstationer i både 1/8-finalerne og i gruppespillet er det umiddelbart svært at forestille sig et festfyrværkeri af en kvartfinale. Det bliver taktisk, langtrukket og angreb spillet med håndbremsen trukket. De få chancers kamp.
Det kan meget vel ende med 0-0 efter 90 minutter, og så handler det igen om kræfter, taktik og skarphed i den forlængede spilletid. Her er troen igen størst på Portugal, der få prikket en enkelt ind i den forlængede og vinder dermed kvartfinalen 1-0 efter målløse 90 minutter. 

Tidligere indbyrdes kampe og form: