Zorniger hylder danske værdier
Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto
Superliga

Zorniger hylder danske værdier

Brøndby-træneren glæder sig over sin start i dansk fodbold

Tyske Alexander Zorniger er kommet godt fra land som Brøndby-træner, hvor man er videre i europæisk fodbold og har maksimumpoint efter to kampe i den danske liga.

Hertha Berlin er i aften modstanderen i Europa League-kvalifikationen, og Zorniger har i den forbindelse talt med tyske medier. Til Sport 1, som Ekstra Bladet henviser til, bruger han bl.a. tid på at rose den danske moral, som han mener, han arbejder under.

- Danskerne har nogle helt andre værdier i forhold til arbejde og privatliv. Der er en grund til, at de potentielt er de lykkeligste mennesker i hele verden - de ser nogle ting helt anderledes. Det mærker man i hverdagen. København som by er helt fantastisk. Folk kommer hinanden ved og de cykler med et stort smil på læben rundt omkring i byen. De virker hverken stressede eller pressede, siger han.
 
Og Brøndby-træneren er generelt tilfreds med den nye start.

- Indtil videre er det fantastisk. Forholdene er meget professionelle i klubben, men hvis de ikke havde været det, havde jeg heller aldrig sagt ja til jobbet. Fansene er også fantastiske, og entusiasmen er stor. Alt er i øjeblikket positivt. Det er rigtig sjovt at vende tilbage til trænergerningen og fokusere på det, som det gælder om: At træne mit hold. Selvfølgelig bliver der også skrevet meget om mit arbejde og holdet i den danske presse, men det er mindre kritisk, og i sidste ende kan jeg ikke læse det, da jeg ikke forstår sproget, fortsætter han.

48-årige Zorniger trænede RB Leipzig og VfB Stuttgart, inden han kom til dansk fodbold. Hany Mukhtar, Benedikt Röcker, Hjortur Hermansson, Gustaf Nilsson og Marcus Urena er hentet som forstærkninger denne sommer.