Viborg får bøde for Facebook-video
Foto: Ernst van Norde/Polfoto
Superliga

Viborg får bøde for Facebook-video

Både Viborg og FC Midtjylland har fået bøder for brug af pyroteknik. Viborg har fået to bøder, fordi klubben har lagt en video ud på Facebook.

Der er gang i den, når Viborg FF og FC Midtjylland mødes, som det skete i syvende runde af Superligaen. Men ifølge Fodboldens disciplinærinstans var der også for meget gang i den, da de to hold mødtes mandag den 28. august i Viborg.

Begge klubber har nemlig fået bødestraf, fordi der på tilskuerpladserne var brugt pyroteknik. For FC Midtjyllands vedkommende er bøden på 35.000 kroner for brug af pyroteknik i anden halvleg, hvilket var den fjerde indberetning de seneste 12 måneder, mens Viborg har fået en bøde på 25.000 kroner for brug af pyroteknik under indløb til kampen samt i anden halvleg. Det var tredje indberetning de sidste 12 måneder.

Men Viborg har fået en ekstra bøde, fordi klubben efterfølgende har lagt en video på Facebook, hvor klubben takkede for opbakningen, og hvor der fremgår brug af pyroteknik. Bøden er på 10.000, så begge klubber altså har fået 35.000 kroner i straf.

Randers FC har ligeldes fået en bøde på 20.000 kroner i forbindelse med kampen mod Silkeborg den 26. august, fordi en person løb ind på banen i anden halvleg. Nøgen, i øvrigt.

I mødet mellem AaB og AGF den 26. august blev brugte hjemmeholdets fans ligeledes pyroteknik, og det koster AaB 10.000 kroner i straf, mens udeholdet ligeledes anvendte pyroteknik. AGF har også fået en bøde på 10.000.

I opgøret mellem FC Midtjylland og Esbjerg den 9. september var der ligeledes brug af pyroteknik, og ligeledes er der blevet givet bødestraf til klubberne. Esbjerg har fået en straf på 30.000 kroner, mens FC Midtjylland har fået en straf på 20.000 kroner.

Vejle og FC Roskilde har fra 1. Division fået bøder også.