Syv spørgsmål til Superligaen: Slår FC Københavns topscorer til igen?
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Superliga

Syv spørgsmål til Superligaen: Slår FC Københavns topscorer til igen?

Syv kampe, syv spørgsmål. Syv svar. Tipsbladet.dk sætter fokus på Superliga-kampene ved at stille et spørgsmål, der skal svar på, til hver kamp.

Sidste Alka Superliga-runde inde landskampspausen står for døren, og der er flere interessante kampe, hvor der er meget på spil. Allerede fredag mødes OB og AGF, søndag får AaB besøg af SønderjyskE, og senere søndag mødes Brøndby IF og Randers - nummer to mod nummer fire i Superligaen.

Runden byder på to fredagskampe, en lørdagskamp og fire søndagskampe.

Lad os kigge nærmere på runden og få stillet de relevante spørgsmål.

Er Kent Nielsens job i fare?
OB - AGF, fredag klokken 18.00, TV3 Sport 1

Jesper Hansen har allerede fredet Kent Nielsen, men det er aldrig betryggende, når en sportsdirektør skal frede en træne. Seks nederlag i streg har sat sine spor i Odense, hvor OB nu er næstsidst i Superligaen og kan ligge sidst efter denne runde.

Kent Nielsen har mistet Rasmus Falk til denne sæson, og det tab ser værre ud end frygtet. Samtidig har angriberne ikke scoret nok mål, mens de nye spillere har haft svært ved at gøre en forskel.

Sportsdirektør Jesper Hansen fyrede for to år siden Troels Bech som træner i OB, og den beslutning var allerede truffet inden klubbens kamp mod FCN, hvor Bech stod i spidsen for holdet og tabte. Havde de vundet, var det samme udfald.

Læs optakten til OB - AGF her.

Får vi endnu et målrigt opgør i Silkeborg?
Silkeborg IF - FC Nordsjælland, fredag klokken 20.15, Canal 9

I mandags bragede målene ind til højre og venstre, hvor Silkeborg og AaB scorede otte gange. Det var hjemmeholdet, der vandt med 5-3, og det skete efter en kamp, hvor begge holds defensiv sejlede, men hvor der omvendt var meget positivt at tage med offensivt.

Silkeborg har lukket næstflest kasser ind i Superligaen denne sæson med 23 mål imod, mens FC Nordsjælland har lukket tredjeflest ind med 20 mål imod. Det kunne måske blive endnu en målrig kamp i Silkeborg, hvis offensiv-spillerne i Silkeborg og FC Nordsjælland har skruet støvlerne rigtigt på.

Læs optakten til Silkeborg IF - FC Nordsjælland her.

Er Esbjerg Superligaens dårligste hold?
AC Horsens - Esbjerg fB, lørdag klokken 18.00, TV3 Sport 1

Indtil videre er Esbjerg Superligaens dårligste hold, og tabet af anfører Jeppe Andersen kan vise sig at blive et stort slag for klubben, der aktuelt er sidst i Superligaen med blot syv point. Omvendt er det i sådan en kamp mod AC Horsens, at klubben skal vise, at den rummer mere end det, der er blevet leveret på banen.

Esbjerg skal især matche AC Horsens' energi, og lykkes klubben med det er der trods alt gode muligheder for point.

Lørdag får vi et svar på, om Esbjerg er Superligaens dårligste mandskab.

Læs optakten til AC Horsens - Esbjerg fB her.

Er Rasmus Würtz manden, der redder AaB?
AaB - SønderjyskE, søndag klokken 12.00, TV3 Sport 1

Han var savnet i mandags, Rasmus Würtz, hvor anføreren fra den nordjyske klub sad ude med karantæne og kunne se sit mandskab tabe hele 3-5 på udebane mod Silkeborg. Nu vender Würtz så tilbage til truppen, og mon ikke han går direkte i startopstillingen mod SønderjyskE?

AaB's form har været dårlig på det seneste, hvor det er blevet til tre nederlag i de seneste fire kampe, og modstanderen fra SønderjyskE kommer omvendt med tre sejre i streg, så der er pres på AaB før opgøret, hvis kontakten til toppen skal holdes.

Læs optakten til AaB - SønderjyskE her.

Lirker van der Vaart Lyngby-defensiven op?
Lyngby BK - FC Midtjylland, søndag klokken 14.00, EuroSport 2

Den bedste defensiv i Superligaen tilhører FC København. Den næstbedste tilhører Brøndby IF. De to hold ligger også nummer et og to i Superligaen. Den tredjebedste defensiv i Superligaen lige nu tilhører Lyngby BK, der blot har lukket 10 mål ind i 11 kampe.

David Nielsens mandskab ligger nummer seks i Superligaen, men kommer med tre 1-0 sejre i træk - to af dem hjemme mod henholdsvis AaB og Brøndby. Nu er det så en skarp FC Midtjylland-offensiv, der får muligheden for at få hul på Lyngby-bylden. Senest scorede FC Midtjylland fem gange mod AC Horsens, hvor Rafael van der Vaart kom på tavlen for første gang, og det bliver interessant at se, om hvem der har overhånden.

Læs optakten til Lyngby BK - FC Midtjylland her.

Kan FC Københavns topscorer slå til igen?
Viborg FF - FC København, søndag klokken 16.00, Canal 9

Andreas Cornelius, Federico Santander, Andrija Pavlovic, Rasmus Falk og Benjamin Verbic. Fem stærke navne, der har scoret godt med mål i denne sæson. Men faktisk er ingen af de fem topscorer for FC København i Superligaen.

Det er derimod Kasper Kusk, der ellers har haft en svær sæsonstart. Med fire mål i Superligaen er han den i FCK-truppen, der har lavet flest, og selv om Ståle Solbakken ikke lader til at have stor fidus til Kusk for tiden, har kantspilleren offensivt slået til.

Der er bestemt en chance for, at han får spilletid mod Viborg, hvor han altså kan føje til sin måltotal.

Holder Randers' fine statistik
Brøndby IF - Randers FC, søndag klokken 18.00, 3+

Superligaens nummer to og fire mødes i Brøndby, hvor hjemmeholdet skal forsøge at bygge videre på 3-0 sejren over OB, mens Randers FC omvendt skal have renset pletten og nederlaget på 0-4 til SønderjyskE væk.

Og for Randers er det så måske meget godt, at kampen er på udebane.

I fem udekampe i Superligaen har Randers FC endnu ikke tabt. Klubben har vundet to gange og spillet tre kampe uafgjort og har blot lukket fem mål ind i de fem udekampe. Nu er det så Brøndby, der skal holdes fra fadet, og det bliver interessant at se, om overfaldsfodbolden, som Zorniger praktiserer, er for meget for Randers og Olafur Kristjansson.

Læs optakten til Brøndby IF - Randers FC her.