Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - AC Horsens

Det er to hold med ryggen mod muren, der mødes i Esbjerg søndag eftermiddag. Slutspillet starter i princippet nu.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Sandi Putros
På TV: Vises ikke.
Hashtag: #efbach #sldk

Få spilforslag til kampen her

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Det begyndte at ligne noget for EfB i Lars ”Lungi” Sørensens første tre kampe som cheftræner. Først vandt man i efterårets sidste kamp 2-0 over Randers FC, og siden fulgte fire point i forårets to første kampe, men holdet kommer direkte fra to svære runder.

2-0-nederlaget i Parken var forventeligt, men 1-3 hjemme mod Viborg FF var en dyr bet i bundkampen. Desto vigtigere er søndagens opgør mod AC Horsens, som også er ved at blive viklet ind moradset blandt de dårligst placerede.

Hverken EfB eller Horsens kan ændre på, at den står på nedrykningsspil efter denne runde, men søndagens resultat kan få stor betydning i sidste ende. Eftersom de to hold bliver konkurrenter i bunden, er kampen de facto første runde i slutspillet, og her gælder det om at komme væk fra de fire nederste pladser.

Jeppe Andersens comeback må vente. Den tidligere anfører er tilbage i træning, men ikke i Lars "Lungi" Sørensens trup til kampen. Jesper Jørgensen er i spil til en startplads; han var dybt skuffet over ikke at starte inde for to uger siden mod Viborg, og de problemer, der gjorde ham tvivlsom mod FCK, burde være overstået.

Til gengæld er Emmanuel Oti Essigba stadig ude med sin skulderskade.

Esbjerg ligger nummer 13 med 23 point.

AC Horsens:
Da Superligaen gik på vinterferie, lå Horsens på syvendepladsen og lignede en kandidat til top 6. Foråret har dog ikke været nådigt ved oprykkerne, der blot har fået ét point i fire kampe og senest røg ud af pokalturneringen til AGF.

Med den tynde pointhøst er holdet kommet faretruende tæt på bund af Superligaen. Viborg på sidstepladsen er seks point væk, og Esbjerg, der ligger næstsidst, kan med en sejr søndag lægge sig blot to point efter Horsens.

Omvendt kan Bo Henriksen og co. skabe vigtig afstand til holdene under dem, hvis de vinder kampen i Esbjerg. Der er altså rigeligt på spil for begge hold, når grundspillet skal færdiggøres.

AC Horsens må undvære Frederik Møller i opgøret mod Esbjerg. Han fik både smadret nogle tænder og pådraget en hjernerystelse, da han fik Kamil Wilczeks støvle i hovedet, og seneste nyt er, at ingen ved, hvornår han er frisk til at spille. Martin Albrechtsen er heller ikke at finde i Bo Henriksens trup.

Horsens ligger nummer 10 med 28 point.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-2-3-1): Højbjerg - Kakabadze, Nordvik, Katsikas, Lauridsen - Pálsson, Jørgensen – Mabil, Söder, Tsimikas - McGrath

AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Helgason, Sanneh, Jespersen - Kryger, O'Brien, Nielsen, Hansson - Finnbogason, Bjerregaard

Profilen:
Gennem det meste af sæsonen har Esbjerg haft problemer med at score, og med 27 af slagsen i 25 kampen er høsten ikke imponerende. I de tre seneste kampe har holdet blot scoret én gang, og det giver sig selv, at det snit helst skal løftes, hvis man skal bevæge sig væk fra bunden. Robin Söder er en nøglefigur i offensiven, både som topscorer og i opspillet, og han bliver vigtig for sit hold.

Vidste du, at..:
Horsens’ 1-0-sejr over Esbjerg tidligere i sæsonen var første gang i ni kampe, at Den Gule Fare vandt over søndagens modstander. Det seneste indbyrdes opgør før det var en 7-0-sejr i pokalturneringen  to år tidligere.

Dom:
Det er to hold, der kommer med dårlige resultater i klarest erindring, og to hold, der er pressede i bunden af ligaen. Esbjerg har dog ryggen mere mod muren end Horsens, der trods alt stadig er fem point foran værterne.

En klar favorit kan dog være svær at pege på, og eftersom begge mandskaber scorer få mål og står kompakt i forsvaret, tror vi på en målfattig kamp. 0-0 lyder buddet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: