Video : Tipsbladet
Superliga

Ligastats: AGF's voldsomme dominans og duksedrengenes sejr

Tæthed i bronzeracet og højspænding i gruppespillene - den nye Superliga-struktur lever. Vi tager et blik på ligastats for spillerunde 30 i Superligaen.

I medalje-slutspillet er der fortsat masser af kamp om tredjepladsen og i de to nedrykningsgrupper er der med bare to spillerunder tilbage fortsat masser af spænding og nogle voldsomt afgørende kampe i vente.

I det følgende vil vi tage et kig på nogle af de præstationer, der er værd at skrive hjem om fra den seneste spillerunde.

Her er ligastats for 30. runde i Superligaen.

Individuelt:


Rundens goalgetter
:
To rigtige goalgettere var på pletten to gange i 30. spillerunde og har hver deres gulerod at jagte. Andreas Cornelius har i foråret virkelig vist sit værd og kan med sine to scoringer mod FC Midtjylland kun understrege, hvorfor han er hot stuff i italienske Atalanta. 

Hos AGF var Morten "Duncan" Rasmussen også på tavlen to gange, da AaB blev sendt hjem med 4-0 mandag aften. Duncan halede dermed yderligere ind på Søren Frederiksens All Time-rekord for flest mål i Superligaen. AGF-angriberen har nu nettet 136 gange og mangler derfor blot fire scoringer for at snuppe Frederiksens rekord på 139 mål.

Begge angriberne måtte bruge fem afslutninger på at få de to bolde i nettet, og det er altså ikke nok til at snuppe kåringen som rundens goalgetter. For AGF's forsvarsspiller Thomas Juel-Nielsen, der af nød blev hentet til klubben for ganske få uger siden, viste, at han bestemt også kan i offensiven. Den lange midterforsvarer fik også to bolde i nettet, men skulle kun bruge tre afslutninger. Og havde der været en anelse mere held eller skarphed over den sidste afslutning, havde AGF'eren såmænd scoret hattrick. 

Stærkt af Thomas Juel-Nielsen.

---


Rundens playmaker
: To forsvarsspillere havde i forhold til alle andre virkelig gang i afleveringerne. Esbjerg fB's georgiske Otar Kakabadze nåede op på 94 succesfulde afleveringer i 3-1-sejren ude over AC Horsens, men må alligevel se sig slået af FC Københavns Ludwig Augustinsson, der ramte medspillerne 96 gange i 3-1-sejren over FC Midtjylland. Svenskeren har snuppet kåringen før og ligger generelt altid godt med fremme i feltet af bejlere. 

---


Rundens arbejdshest
: Han er den spiller i ligaen, der i sæsonen har brudt 14-kilometer-grænsen flest gange, og selv om han er knap 500 meter fra at gøre det igen, går kåringen atter til FC Nordsjællands Emiliano Marcondes, der mod Brøndby nåede helt på på 13.504 løbede meter. Det var lige præcis nok til at holde modspilleren Christian Nørgaard fra fadet. Brøndby-spilleren tilbagelagde 13.486 meter i samme kamp. 

---


Rundens oprydder
: Københavns Uros Matic vandt tacklinger hele syv gange mod FC Midtjylland og dermed igen sætter en streg under sin vigtighed for topholdet.  Matic bidrog yderligere med to bolderobringer, fire blokeringer og en clearing.

---


Rundens hund
: Når det gælder klubbens eksistens i ligaen, må det meget gerne gøre ondt, og det er netop i den slags situationer, der skal ofres det ekstra for klubben og holdet. Det kan man aflæse direkte i statistikken over flest begåede frispark, hvor de syv øverst rangerede spillere alle er fra klubber fra den spændende pulje 2 i nedryknings-slutspillet. 

Men tre spillere topper med fire frispark begået hver i runde 30. Det er Viborgs Jeppe Grønning og de to AGF'ere Martin Spelmann og Elmar Bjarnason. Men da Martin Spelmann var den eneste af de tre, der også ragede et gult kort til sig, får han æren af at blive rundens hund.

Spelmann spillede også kortest tid af de tre, da han blev skiftet ud efter 74 minutter på banen - Bjarnason spillede 82 og Grønning 90 minutter. Tillykke til AGF'eren, der aldrig har lagt skjul på, at han elsker det hårde spil på banen. 

Klik her for at komme til side to og læs blandt andet om AGF enorme dominans i sejren over AaB.