Ny bomber glæder sig: FCK er Skandinaviens største klub
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Ny bomber glæder sig: FCK er Skandinaviens største klub

Pieros Sotiriou skifter til FC København til sommer, og det er cyprioteren svært begejstret for. Han roser FCK for klubbens størrelse og dens historie.

Når Andreas Cornelius efter alt at dømme forlader FC København til sommer, står afløseren allerede klar. Mestrene har netop præsenteret Pieros Sotiriou som ny mand i klubben fra næste sæson.

Den cypriotiske angriber kender allerede en smule til sit kommende hold, da han scorede mod men i sidste ende var med til at tabe til FCK i Champions League-kvalifikationen i begyndelsen af denne sæson. Han ser frem til at blive en del af det, han anser som Skandinaviens største klub.

- Jeg er meget, meget glad for at have skrevet under med F.C. København, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at klubben opnår sine mål og vinder trofæer. FCK er den største klub i Skandinavien og har en flot historie, som jeg ser frem til at blive en del af, siger Pieros Sotiriou til fck.dk.

- Jeg har selv oplevet, at både stadion og fansene er fantastiske, og jeg vil gøre mit bedste for dem på banen. Jeg glæder mig meget til at komme, men det er vigtigt for mig at holde fokus på APOEL nu og vinde mesterskabet på Cypern. Fra sommer vil jeg gøre det samme for FCK.

Sotiriou har i denne sæson scoret 23 mål i 43 kampe for APOEL, og den 24-årige angriber har 19 landskampe for Cypern på cv'et. Det er altså en mand, der allerede har visse meritter, men som manager Ståle Solbakken ser udviklingspotentiale i.

- Vi har fundet en angriber, der har lidt af det hele, og på mange områder har den rigtige profil for en FCK-angriber. Han har en fysik på internationalt niveau, en stor arbejdsradius og formår at kombinere det med et flot scoringsgennemsnit. Han kommer med international erfaring og er vant til at spille under pres for en topklub, og det har han vist, at han kan håndtere, siger Solbakken.

- I APOEL's europæiske kampe har han klaret sig flot og være målfarlig på højt niveau, mens han samtidig har arbejdet hårdt for sit hold. Vi er meget glade for, at vi har været i stand til at få ham til FCK og vi glæder os til at arbejde sammen med ham og udvikle ham endnu mere.

Pieros Sotiriou tiltræder i klubben, når træningen frem mod næste sæson begynder.