Video : Tipsbladet
Premier League

Jonas Lössl jubler over drømmeskifte til Premier League

Den danske målmand Jonas Lössl rykker til Premier League og Huddersfield på en etårig lejeaftale. Og målmanden har svært ved at skjule sin begejstring.

Det blev ikke den ønskede succes i tyske Mainz, og det har målmand Jonas Löss nul taget konsekvensen af.

Fremtiden - i hvert fald det næste år - er i England og Huddersfield, er det netop blevet offentliggjort, og målmanden, 28 år, har svært ved at skjule sin begejstring over at vende snuden mod England, hvor han skal være førstemålmand og hjælpe den overraskende oprykker fra Huddersfield med at overleve i Premier League. Et på flere punkter skridt op til det, der nogle steder bliver kaldt verdens bedste liga. Så gør det lige nu ikke så meget, at det ikke blev til den store succes i Mainz 05.

Hvorfor Huddersfield?
- Det er fucking Premier League - man siger ikke nej til Premier League, siger Jonas Lössl til tipsbladet.dk.

- Når det så er sagt, synes jeg, David Wagner (Huddersfield-manager, red.) virker som en sindssygt spændende træner. Huddersfields spillestil og filosofi er kompromisløs, og det tiltaler mig helt vildt.

Hvordan er aftalen kommet på plads?
- Ærlig talt er det jo gået utroligt hurtigt. Man må sige, at mine agenter virkelig har gjort et godt stykke arbejde og ramt den rigtige matchning. Efter at have haft en god snak med træneren var jeg overbevist, og heldigvis var interessen gengældt.

Du sagde, du ville kæmpe for pladsen i Mainz - hvad har ændret sig?
- At det her tilbud lige pludselig dukkede op.

- Til trods for, at jeg ret målrettet var indstillet på at tage tilbage (til Mainz, red.) her efter ferien og slås for min plads, ville Sandro Schwartz (Mainz-manager, red.) og klubben det anderledes.

Føler du dig svigtet af Mainz?
- Jeg respekterede modvilligt deres beslutning og var selvfølgelig også træt af det, men når det så er sagt, arbejder der ærlige og profesionelle mennesker i Mainz, og de har behandlet mig med respekt hele vejen igennem.

 Matchet mellem os nåede desværre bare aldrig helt de højder, vi begge håbede på inden. Jeg forlader Mainz nu med en røvfuld mere hår på brystet og med masser af erfaringer, som jeg er sikker på vil komme mig til gode fremadrettet.

Er det noget særligt for dig i at komme til en Premier League-klub?
- Det har altid været den liga, jeg har drømt om at komme til at stå i, så et rungende ja!

Lössl bliver i Huddersfield holdkammerat med en anden dansker, nemlig midtbanespiller Philip Billing.