Video : Tipsbladet
Superliga

Skade øgelægger stort Sviatchenko-skifte - FCK er stadig en mulighed

Besiktas var klar med et tilbud til Erik Sviatchenko, men stopperens skade har ødelagt den potentielle transfer. FC København skulle dog fortsat være interesserede.

Som vi kunne fortælle på tipsbladet.dk for et par uger siden, havde den tyrkiske mestersklub, Besiktas, lagt et bud på Erik Sviatchenkos bord. Stopperen afventede dog i første omgang interesse fra engelske klubber, men nu ser den taktik ud til at have givet bagslag.

Sviatchenko er blevet knæskadet og sidder ude i de næste 12 uger. BT skriver, at det forhold er skyld i, at den danske Celtic-spiller ikke kommer til Tyrkiet alligevel. Besiktas var selv til stede, da Sviatchenko blev skadet i Champions League-kvalifikationskampen mod Rosenborg i sidste uge.

BT skriver dog samtidig, at FC København ikke har droppet interessen for stopperen, som også i 2014 var ganske tæt på at ende hos de danske mestre, hvis ikke FC Midtjylland var blevet købt af Matthew Benham.

Ifølge avisen betyder skaden, at Sviatchenko formentlig kan hentes til en billigere pris, og dermed er han inden for FCK's rækkevidde. Der er angiveligt allerede kontakt mellem parterne. 

Manager Ståle Solbakken vil ikke kommentere på de oplysninger, men Sviatchenko vil gerne rose FCK uden dog at sige noget specifikt om det eventuelle skifte.

- Det er Nordens største klub – måske også en af Nordeuropas bedste klubber – som spiller med i Champions League og Europa League. Som det ser ud nu, har man et stærkt hold, så det er kun smigrende, hvis klubben er interesseret i mig.

25-årige Erik Sviatchenko har det sidste halve års tid været inde og ude af holdet i Celtic, men startede altså inde i kampen mod Rosenborg i sidste uge, hvor han måtte udgå efter 25 minutter. Celtic endte med at vinde og spiller mod FC Astana i playoffrunden.