Spilforslag til Superligaen: Kan AGF drille et presset FCK-hold i Parken?
Foto: Getty Images / Jan Christensen
Spil

Spilforslag til Superligaen: Kan AGF drille et presset FCK-hold i Parken?

Vi er klar med spilforslag til udvalgte kamp i den kommende Superliga-runde.

Søndag kl. 12.00
Hobro IK – FC Nordsjælland
FCN scorer over 1,5 mål
2,00 @ bwin

Hobro viste god moral mod AC Horsens i sidste runde, hvor oprykkerne kom tilbage efter at have været bagud to gange, selv om holdet endda måtte spille med en mand i undertal fra det 8. minut. Nu venter et opgør mod rækkens tophold, som har lagt en kedelig september bag sig med to målrige sejre i oktober.

Det er i det hele taget ofte målrigt, når FC Nordsjælland spiller. Farum-holdet har selv scoret mindst to mål i samtlige udekampe i denne sæson. Totalt er det sket i 10 af 12 Superliga-kampe hidtil.

Hobro har for deres del lukket over 1,5 mål ind i 5 af 12 kampe, hvilket måske ikke er alarmerende. Men dels har oprykkerne lukket mindst to mål ind i fire af de sidste fem kampe, dels må de til denne kamp undvære karantæneramte Rasmus Minor Petersen og dels er modstanderen FC Nordsjælland.
Gæsterne er nemlig ikke bare tilbage på det scoringsrige spor. FC Nordsjælland har også scoret over 1,5 mål i tre af de sidste fire kampe mod netop Hobro.
FC Nordsjælland har scoret mindst to mål i fem af de sidste seks kampe. Odds 2,00 på, at det sker for sjette gang i syvende forsøg er et indskud værd.

Søndag kl. 18.00
FC København – AGF
X2

2,25 @ bwin
To advarsler: disse linjer skrives, før FC København har spillet Europa League-kampen mod FC Zlín. Og så er en del af spillet båret af en uvidenskabelig fornemmelse. Det vil nemlig være ”typisk David Nielsen” – og AGF, i øvrigt – at tage point i Parken, efter den skuffende premiere på det fælles samarbejde med 0-2-nederlaget til Lyngby.

Men spilforslaget kan også underbygges med data. For selv om statistikere og videnskabsmænd diskuterer baggrundene, er der evidens for, at pointhøsten på kort sigt stiger hos de hold, der lige har skiftet træner. Der er formentlig tale om en chok- og trodseffekt, som helt sikkert også har været på tale i AGF.

Chok og trods har sikkert også været et par af reaktionerne i FC København, efter septembers tre sejre er blevet vekslet til to nederlag i oktober. Chancer var der rigeligt af i 0-1-nederlaget til OB, men skarpheden manglede.

Det har den ikke gjort hos AGF i de sidste to udekampe, som er blevet vundet med en målscore på 7-2. Læg dertil at FC København altså har været i aktion torsdag aften og i øvrigt kun har vundet halvdelen af Superliga-kampene i Parken hidtil.

FC København er selvfølgelig favoritter. Men til odds 2,25 er det fristende at spille på, David Nielsen atter kan drille FC København, som han nåede at slå i ét af fire opgør som Lyngby-træner foruden 3-1-sejren i starten af oktober, hvor Nielsen nok også kan tage lidt kredit for resultatet.

Mandag kl. 19.00
Randers FC – AaB
X ved pausen
2,05 @ bwin

Randers viste nye og aggressive takter i 2-3-nederlaget til FC Nordsjælland, der samtidig var Ricardo Moniz’ første kamp som cheftræner for bundholdet. Én ting forløb dog som så ofte før, da stillingen ved pausen var uafgjort, hvilket nu er forekommet i halvdelen af Randers’ kampe.

Andelen overgås ikke af andre hold i ligaen, men netop AaB kan dog fremvise samme mængde af pause-krydser, hvilket gør holdenes indbyrdes interessant set med betting-brillen på næsen.

På papiret møder AaB selvtillidsfyldte op til kampen efter to sejre i de sidste tre kampe, men den spinkle 1-0-gevinst mod FC Helsingør viste alligevel, at der mangler en del endnu, før holdet er stabilt nok til at spille med om de toppladser, der er klubbens officielle ambition.

Randers kan på den anden side tage mange gode ting med sig fra kampen mod FC Nordsjælland, og troen på, at bøtten snart vender synes at være på vej tilbage hos kronjyderne.

Ricardo Moniz vil sikkert gerne sende sit mandskab frem med fuld fart mod AaB, men nordjyderne er svære at knække før pausen, hvor holdet kun har lukket fire mål ind i sæsonens seks hidtidige udekampe.
Alt kan ske, når der kommer en ny cheftræner til ligaen, men meget tyder alligevel på, at odds 2,05 er en pæn betaling for, at Randers og AaB venter med den åbne slagudveksling til anden halvleg.