Buffon stopper karrieren til sommer - med mindre han vinder CL
Foto: Pier Marco Tacca/Getty Images
Serie A

Buffon stopper karrieren til sommer - med mindre han vinder CL

Legenden Gianluigi Buffon har tænkt sig at lægge målmandshandskerne på hylden efter VM til sommer. Det eneste, der kan få ham til at fortsætte, er en Champions League-triumf.

Den igangværende sæson bliver den sidste i Gianluigi Buffons lange og glorværdige karriere. Det fortæller den 39-årige målmandslegende til Sky Italia, hvor han gør det klart, at han agter at stoppe karrieren efter VM til sommer.

Italien har endnu ikke sikret slutrundebilletterne og mangler to playoffkampe mod Sverige, før de firedobbelte verdensmestre kan begynde at planlægge en sommer i Rusland. Men når VM er slut, er Buffons tid som fodboldspiller det også.

Og dog. For hvis Juventus skulle gå hen og vinde Champions League, vil Buffon gerne fortsætte en halvsæson mere.

- Det skulle kun være, hvis vi (Juventus, red.) vandt Champions League, så man kunne forsøge at vinde VM for klubhold. Måske kunne Szczesny (reservemålmand med fornavnet Wojciech, red.) spille én kamp og jeg en anden, siger Buffon. 

Klub-VM afvikles hvert år i januar måned, og Buffon har aldrig deltaget før. Man skal nemlig vinde Champions League for at kvalificere sig, og trofæet med de store ører er noget af det eneste, som den tidligere verdensmester mangler i sin bugnende trofæskab.

Han blev for nylig valgt som målmand på årets hold til FIFA's The Best-awardshow.