Ståle Solbakken roterer forud for derby
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Europa League

Ståle Solbakken roterer forud for derby

FCK-træneren fortæller, at de danske mestre ikke stiller med samme hold torsdag og søndag.

Efter en hård kamp mod AC Horsens på udebane i sidste weekend venter der nu de danske mestre et tæt program i slutningen af denne uge.

Torsdag aften får FC København nemlig besøg af tjekkiske FC Zlin i en vigtig Europa League-gruppespilskamp, og allerede kl. 12.00 søndag er der så brag i Parken, når Brøndby IF pålægger løverne et visit. 

Ståle Solbakken har dog ikke tænkt sig at brokke sig over den korte tid mellem kampene. Selv hvis Brøndby-kampen blev spillet mandag, ville han nemlig rotere på sit hold:

- Det er vist den korteste restitutionstid, vi nogensinde har haft, men vi har vidst det længe og må bare tage udfordringen i strakt arm.

- Vi stoler på vores spillere, men selvfølgelig bliver det ikke samme hold torsdag og søndag. Men det havde det heller ikke været, hvis derbyet havde ligget mandag kl. 19, fortæller den norske cheftræner på et pressemøde forud for kampen mod FC Zlin torsdag.

I den første gruppekamp mod FC Zlin i Europa League sparede Solbakken profiler som Carlos Zeca, Benjamin Verbic og Nicolai Boilesen, men til kampen torsdag vil alle være i spil:

- Dem vi sparede havde ikke gjort det bedre end de andre i den kamp. Vi tog en række nødvendige hensyn til spillere, der af forskellige årsager havde behov for en lille pause, for vi har en stor belastning på få spillere og er hårdt ramt på visse positioner.

- Men nu er der kun fem Superliga- og tre europæiske kampe tilbage inden vinterferien, og nogle af dem der blev sparet sidst, vil helt sikkert spille i morgen, lyder det fra Solbakken.

Nicolai Boilesen forventes trods alt igen at gå glip af kampen mod Zlin. Det skyldes dog, at danskeren blev skadet i kampen mod AC Horsens sidste weekend.

Han tilslutter sig dermed Jan Gregus, Mikael Antonsson, Erik Johansson, Tom Høgli, Nicolaj Thomsen og Federico Santander, der også er på skadeslisten i FC København.