Brøndby besejrer FCK i Parken og bryder 13 års forbandelse

For første gang siden september 2004 har Brøndby IF vundet over FC København i Telia Parken i Superligaen. Nu er FCK 11 point efter Brøndby i Superligaen. Sejren blev på 1-0.

Tipsbladet.dk i Telia Parken:

FC København er i store problemer i Superligaen, og det gik fra ondt til værre søndag middag, hvor klubben foran 24.446 tilskuere tabte med 0-1 til ærkerivalerne fra Brøndby. På eget græs. Det var anden gang i denne sæson, Brøndby besejrede FCK, og det var første gang i 13 år, at Brøndby vandt i nationalarenaen over FCK.

Med sejren - der var fortjent - er Brøndby nu tilbage som tophold i Superligaen, mens FC København er 11 point efter ærkerivalerne og ligger nummer fem i Superligaen med 22 point. I øvrigt 10 point efter FC Midtjylland, der ligger nummer to og otte efter FCN på tredjepladsen, så der er meget arbejde forude for Ståle Solbakken, hvis FCK skal gøre sig forhåbninger om et tredje mesterskab i streg.

Første halvleg blev 45 minutter, hvor Brøndby indledte bedst, og hvor FCK sluttede bedst af. Altså hvis man ser alene på spillet, for Brøndby førte 1-0 ved pausen på det mål, som Christian Nørgaard scorede sidst i halvlegen.

De første 10 minutter af kampen gav et flashback til det omvendte opgør på Brøndby Stadion i august, hvor hjemmeholdet dominerede og vandt med 1-0, men det var alligevel FCK, der kom frem til den første chance i kampen. Sotirious ambitiøse saksespark blev dog ikke for alvor farligt.

Minuttet efter fik Brøndby så sin første chance, og det var også en af første halvlegs største. Et indlæg fra Simon Tibbling fandt Jan Kliments hoved, men tjekken headede langt over. Skidt afsluttet af Kliment - i øvrigt et gennemgående tema i opgøret.

De første 25 minutter sad Brøndby som sagt på. FCK havde det svært med udeholdets høje pres, og BIF fik skabt enkelte chancer, uden det dog for alvor blev farligt. I stedet skulle der en hovedskade til Paulus Arajuuri til, før momentum i spillet vendte. To gange måtte finnen ud for at modtage behandling, og så begyndte FCK for alvor at skabe chancer.

25 minutter inde i opgøret havde Sotiriou en afslutning med hælen, der ikke for alvor gav problemer for Frederik Rønnow, og fem minutter senere havde han en ny chance, der med sikkerhed havde givet problemer for Frederik Rønnow, havde den ramt målet, men han sparkede langt over.

I stedet var det så Brøndby, der udnyttede FCK's ineffektivitet til at bringe sig foran i opgøret. Et frispark ude fra højre blev slået ind foran af Besar Halimi, og på bagerste stolpe tog Christian Nørgaard et intelligent løb i ryggen på William Kvist og bragte Brøndby foran med 1-0 på et hovedstød. FCK havde muligheden for at udligne kort efter, men Pavlovic sparkede en bold over mål, efter Peter Ankersen havde snydt et halvt Brøndby-hold med snævre og gode driblinger frem i banen. Pavlovic kunne have spillet chancen større, havde han spillet bolden videre til Youssef Toutouh.

Det blev ved Brøndby-føring på 1-0 ved pausen.

Ved anden halvlegs start satte Ståle Solbakken Kasper Kusk ind i stdet for Youssef Toutouh. Det betød, at Rasmus Falk gik over og spillede venstre kant, hvor han i første halvleg lå i højre og gav problemer for Anthony Jung. Han blev noget mindre farlig i anden halvleg.

Halvlege startede med en fin mulighed til Andrija Pavlovic, men hans hovedstød var svagt, og i stedet var det Brøndby, der kom frem til de største chancer i anden halvlegs første 20 minutter. Blandt andet havde Teemu Pukki en afslutning, der sad lige på målmand Robin Olsen. Det efterfølgende hjørnespark var tæt på at ende med scoring, men Pierre Bengtsson fik akkurat afværget situationen.

Et par minutter senere - midtvejs i halvlegen - kunne Jan Kliment spille Simon Tibbling helt fri til afslutning, men tjekken valgte noget selvisk at søge sin egen afslutning. Det endte Robin Olsen med sikkert at pille.

I det hele taget åbnede FCK mere op for spillet, og det førte til fejl af Solbakkens mandskab, der selv havde svært ved at skabe chancer og omvendt endte med at give omstillingsmuligher til BIF.

Teemu Pukki og Jan Kliment havde begge gode muligheder for at lukke kampen, men begge var uskarpe. Især sidstnævnte, der af uransagelige årsager spillede hele kampen. Den smule ros, som Kliment skal have, ligger i det faktum, at han kommer frem til chancer, men uskarpheden i afslutningerne og beslutningerne er sjældent set dårligere.

10 minutter før tid fik Kliment en friløber, men misbrugte igen, og det var årsagen til, at FCK var inde i kampen til sidst, hvor Carlo Holse blev sat ind i et forsøg på at vende kampen. Desværre for FCK uden held - holdet skabte ikke store chancer til sidst - og så endte Brøndby med at vinde 1-0 i Telia Parken. Som sagt den første Superliga-sejr i nationalarenaen i 13 år.

Sejren kommer helt sikkert til at give BIF et rygstød, mens det bliver interessant at se, hvordan resultatet stiller FC København.