Video : Tipsbladet
Landshold

U21-landsholdet er skræmmende: Jeg ville ryste, hvis jeg var modstander

Fremtidens A-landsholdsspillere har gang i sin tredje suveræne kvalifikation i streg. Det nye kuld er måske endnu bedre end de to foregående, mener DBU's talentudviklingschef, der ville være bange som modstander.

Før i tiden hørte det til sjældenhederne, at Danmarks U21-landshold kvalificerede sig til EM-slutrunderne. Mellem 1992 og 2015 lykkedes det blot ved to lejligheder, og den ene var endda i 2011, da Danmark som værtsnation var automatisk kvalificeret.

Men siden EM i 2015 har U21-landsholdet vist en hidtil uset stabilitet. Dengang nåede holdet semifinalen, efterfølgende gik Niels Frederiksens spillere ubesejret gennem kvalifikationen til EM i år, og nu er de igen i færd med at sætte en suveræn kvalifikation sammen.

Danmark har vundet de fire første kamp med en målscore på 19-2, og det nuværende kuld har endda flere facetter, som de sejrsvante forgængere ikke havde. Så gode er de, at det er skræmmende, mener DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg.

- Ser vi på det nuværende U21-hold, så har det mere dynamik og fart end det seneste hold, og endnu mere end det hold, der i 2015 nåede EM-semifinalen. Det U21-hold, vi har nu, det er godt nok spændende. Jeg ville ryste lidt, hvis jeg var modstander, siger han til Ritzau.

I aften møder det danske U21-landshold Polen i kamp fem i EM-kvalifikationen, og polakkerne forventes at være den værste konkurrent i kampen om en plads ved EM. Hidtil er Danmark dog fire point foran efter fire kampe og står i den grad med fordelen forud for opgøret.

Kampen begynder klokken 18.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.