Esbjerg fB sagde nej til tidligere Chelsea-stjerne
Foto: Getty Images
Superliga

Esbjerg fB sagde nej til tidligere Chelsea-stjerne

Esbjerg fB sagde i vinterpausen nej til at skrive kontrakt med den tidligere Chelsea- og Real Madrid-stjerne Michael Essien.

Michael Essien har løbet rundt på nogle af de fineste fodboldadresser i Europa. Han har været i Chelsea, Real Madrid og AC Milan. 

I dag kunne han have været i Esbjerg fB.

Den 34-årige midtbanespiller var klubløs i vinterpausen, og efter nogle år, hvor karrieren er gået i den forkerte retning for Essien, var han parat til at drosle lidt ned. Derfor blev ghaneseren tilbudt til blandt andre Esbjerg fB, selv om klubben lå og kæmpede i bunden af Superligaen. Michael Essien havde senest været i Panathinaikos, hvor der var store problemer med lønudbetalingen.

Michael Essien så en chance for at få karrieren tilbage på skinner i Esbjerg fB.

- Vi har mange spillere med en god fremtid, og jeg var ikke sikker på hans motivation. Det er et stort skridt tilbage fra Stamford Bridge til et tomt stadion som dette. Vi havde råd til det, men jeg var ikke sikker på, at det ville gøre en forskel. Vi manglede mere angribere og mål, fortæller Esbjerg fB's sportsdirektør, Ted van Leeuwen, i bogen For klubben, for byen.

Kort efter transfervinduets lukning endte EfB dog med at hente en central midtbanespiller alligevel, da klubben skulle bruge en erstatning for skadede Jesper Jørgensen. Lasha Parunashvili blev den tredje georgier i Esbjerg den vinter, men han kunne ikke hjælpe holdet til at undgå nedrykning og er i dag mest reserve for 1. divisionsholdet.

I stedet for Esbjerg fB skiftede Michael Essien til Persib Bandung i Indonesien. Tilbage i 1999 kunne Michael Essien også være havnet i dansk fodbold - dengang sagde FC Midtjylland nej det afrikanske stortalent - den historie kan du læse her.

Bogen For klubben, for byen – En fortælling om en provinsby, dens fodboldklub og deres nedrykning udkommer i dag, torsdag den 30. november, på Forlaget Herreværelset, og i bogen fortæller fremtrædende spillere, trænere, ledere og fans om nedrykningen i foråret. Bogen handler også om de vilkår, en provinsklub som Esbjerg fB eksisterer under, og om klubbens rolle som samlingskraft indadtil i byen og kilde til stolthed udadtil. Der er således interview med blandt andre Ted van Leeuwen, daværende cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen, Jeppe Højbjerg, Jeppe Andersen og EfB-tilhængeren Holger K. Nielsen.

Bogen, som er skrevet af tipsbladet.dk's journalist Anders Dehn, kan købes her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.