Video : Tipsbladet
Superliga

Flores om VM-lodtrækning: Danmark er favoritter, men vi spiller godt

Skæbnen ville i fredags, at Edison Flores' Peru skal møde Danmark til VM til sommer. AaB-spilleren glæder sig til slutrunden, der betyder meget for både ham personligt og for hans land.

Hvis man ikke vidste det, var det ikke til at se. Som lille Edison Flores sidder i cafeteriet i AaB's lokaler i udkanten af Aalborg og kæmper sig igennem et interview på engelsk, som han endnu ikke mestrer til fulde, ligner han ikke en stjernespiller. Men det er han.

For selv om Flores endnu ikke er blevet et stort navn i Danmark, er han det i høj grad i sit hjemland, Peru, hvor han er en af de bærende kræfter på det landshold, der har kvalificeret sig til VM for første gang i 36 år. Det var så stort, at præsidenten gjorde den dagen derpå til national hellig-/fridag.

Det kan godt være, at vi i Europa ikke regner Peru blandt de store fodboldlande i verden, eller i Sydamerika for den sags skyld, men fodbold betyder alt for millioner af peruanere, og intet kan konkurrere med VM's mytiske status. Derfor var det desto større at omsider kvalificere sig.

- Det er meget vigtigt for folket. Det sidste VM var i '82, og det er meget svært at vente så lang tid på et nyt. Det er også meget vigtigt for mig at kvalificere mig til VM for første gang, siger Edison Flores til tipsbladet.dk.

Har du altid drømt om at komme til VM?

Flores ligner en mand, der ikke har forstået spørgsmålet, og ser over på AaB's spanskkyndige pressemand, der oversætter. Flores kigger tilbage og udbryder:

- Ja! Ja, det er min drøm at komme til VM. Det er meget vigtigt og spændende at spille fodbold med alle de bedste spillere i hele verden. Det er vigtigt for mig, for mine holdkammerater på landsholdet og for mit land.

Da der i fredags var lodtrækning til gruppespillet, ville skæbnen, at Flores med sit hjemland skal møde det land, han nu bor og arbejder i. Allerede i første runde står Flores og Peru over for Danmark den 16. juni, og det er et møde, som den 23-årige playmaker glæder sig til.

- Det er meget interessant for mig. Danmark spiller god fodbold og har gode spillere fra store klubber. Men mit land vil vinde. Jeg håber, vi vinder, siger AaB'eren.

Tror du også, at Peru vinder over Danmark?

- Danmark er favoritter, men Peru spiller godt i øjeblikket. Det er VM, og man kan ikke vide sig sikker på noget.

Edison Flores er den eneste af sine holdkammerater på landsholdet, der spiller i Danmark, og han er da også fornuftigt orienteret om det danske hold. Han kan udpege de stærkeste spillere, og han lyder som en mand med respekt for Åge Hareides udvalgte.

- Schmeichel er en god målmand, og Sisto er meget hurtig. Og Jørgensen er holdkammerat i Feyenoord med Renato Tapia fra Peru. Nicklas Bendtner, Delaney, Poulsen og selvfølgelig Eriksen, som er den bedste. Det er et stort hold, lyder det fra AaB's nummer 10.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.