Utrecht-chef ventes at blive Dolberg og Schönes nye træner
Foto: Getty Images
Benelux

Utrecht-chef ventes at blive Dolberg og Schönes nye træner

Ajax-ledelsen vil hurtigt ansætte en ny træner, og det ventes at blive Erik ten Hag fra Utrecht.

Cheftræner Marcel Keizer er færdig, assistenttræner Hennie Spijkerman og angrebstræner Dennis Bergkamp det samme, og dermed skal Ajax på udkig efter nye folk til nøglepositioner.

Amsterdam-klubben har midlertidigt givet ansvaret til Michael Reiziger, der er i spidsen for holdet på søndag, hvor klubben spiller hjemme mod Willem II, sidste kamp inden en vinterpause.

Men Reiziger skal ikke regne med at sidde længe på posten. Administrerende direktør Edwin van der Sar vil sammen med sportsdirektør Marc Overmars ifølge meldingerne have en ny cheftræner på plads hurtigt.

Torsdag aften gik der i det hollandske rygter om, at Peter Bosz var blevet set ved Ajax og var på vej tilbage som træner for klubben, men det er senere blevet afvist. Forklaringen er formentlig, at der i stedet har været tale om Utrecht-træner Erik ten Hag, der som den tidligere Ajax-træner Peter Bosz er skaldet.

Ten Hag står ifølge flere hollandske medier øverst på Ajax' ønskeliste, og klubben håber på at have en aftale på plads med ham snart. Ten Hag er aktuelt træner for David Jensen, Dario Dumic og Simon Makienok, der alle spiller i Utrecht.

Klubberne - Ajax og Utrecht - er godt nok ikke blevet enige om en aftale endnu, men ifølge De Telegraaf kan Ajax købe ham ud af kontrakten for omkring 5,5 millioner danske kroner. Avisen skriver videre, at man ventes at præsentere ham efter weekenden. 

Erik ten Hag har været træner for Utrecht siden 2015, og ud over ten Hag ventes Ajax også at præsentere Alfred Schreuder som assistent. Schreuder er aktuelt assistenttræner i Hoffenheim.

Utrecht har dog ikke helt opgivet at holde på træneren.

- Vi ved selvfølgelig godt, at der vil være interesse for Erik med hans præstationer. Hvis ikke nu, så til sommer, men igen: Han er ikke væk endnu, siger Frans van Seumeren, der er Utrecht-ejer, til Algemeen Dagblad.

Ajax røg onsdag ud af den hollandske pokalturnering, og klubben ligger nummer to i ligaen, fem point efter PSV.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.