Optakt: Hobro IK - AGF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Hobro IK - AGF

En af sæsonens store positive overraskelser tager imod en af de negative overraskelser, når Hobro og AGF runder første forårsrunde af mandag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobagf #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Det har været et stille transfervindue i Himmerland, hvor de to tilgange, Frans Dhia Putros og Alexander Baun, blev sikret, før januar overhovedet begyndte. Siden var sportschef Jens Hammer Sørensen hurtigt ude at lukke vinduet for Hobro IK’s vedkommende.

Måske mest væsentligt lykkedes det at holde fast på topscorer Pål Alexander Kirkevold, der da også netop havde forlænget sin kontrakt i december. Det er altså som minimum et tilsvarende stærkt Hobro-mandskab, vi får at se i foråret, hvis ikke de nye ligefrem forbedrer holdet.

Spørgsmålet er, om der overhovedet er plads til Putros og Baun. Førstnævnte ligner det bedste bud på en ny starter, men skal det være på backen, hvor Jesper Bøge har gjort det godt, eller i midterforsvaret, hvor der er rigeligt med valgmuligheder? Putros har spillet backen mest i opstarten, så han får plads i vores bud på startopstillingen.

Wilfried Domoraud er desuden vendt tilbage efter et års skadespause og har spillet i opstarten. Han får svært ved at slå Quincy Antipas og Kirkevold af i angrebet, men han giver om ikke andet Thomas Thomasberg en ekstra valgmulighed i offensiven.

AGF:
Selv om udskiftningerne i AGF-truppen i januar ikke ligefrem har været omfattende, kommer vi ikke uden om, at afskeden med anfører Morten ”Duncan” Rasmussen fylder. Ikke kun fordi han er et stort navn i klubben, men også fordi han scorede lige over 30 procent af holdets mål de seneste halvanden sæson.

Afløseren, Martin Pusic, har kun nået at spille to gange en halv time for AGF i testkampene, så det er usikkert, om cheftræner David Nielsen vil bruge ham fra start i årets første ligakamp. Kasper Junker, der ellers kunne ligne et kvalificeret bud på en starter, har siddet ude i det meste af opstarten med en skade, men er dog blevet klar til kamptruppen.

Der er også spørgsmålstegn ved venstre back. Frederik Møller er skadet, ligesom han været i store dele af opstarten, og Jesper Juelsgård var ikke med på træningslejren, fordi han skulle være far. Unge Daniel Thøgersen vikarierede i de tre kampe i Portugal, og Casper Højer Nielsen er kommet til fra Lyngby, men han har kun trænet med siden fredag, så vi tror på, at David Nielsen sætter sin lid til Juelsgård.

Alexander Juel Andersen har næsten ikke spillet for AGF i denne sæson og er stadig et stykke fra at være skadesfri, så han er ikke med mod Hobro. Også målmand Steffen Rasmussen er skadet.

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask – Putros, Amankwah, Minor, Kopplin – Babayan, Hammershøy-Mistrati, Brix-Damborg, Olsen – Antipas, Kirkevold
AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Juelsgård – Spelmann, Guira, Amini, Ankersen – Sana, Bundu

Profilen:
Efteråret var ikke nogen stor halvsæson for Tobias Sana, der ellers kom til AGF med høje forventninger. Svenskeren blev sendt rundt på forskellige positioner og fik kun i glimt vist, hvorfor han har spillet i Ajax. Nu har han haft et halvt år til at falde til på holdet, og uden ”Duncan” skal nye spillere træde i karakter offensivt. Det kan blive Sana.

Vidste du, at..:
I de syv indbyrdes kampe har Hobro kun formået at slå AGF én gang. Det var 3-1-sejren på hjemmebane i oktober 2015. Derudover er det blevet til fire AGF-sejre og to uafgjorte.

Dom:
Der er mange variabler i et opgør midt i februar, når banerne er tvivlsomme, og holdene ikke har spillet en gældende kamp i to måneder. Derfor skal man måske ikke forvente årets flotteste kamp, men til gengæld høj intensitet. For AGF har noget at bevise, og Hobro har en god placering at fastholde.

Det ligner et tæt opgør, og vi tror på en klassisk 1-1’er, som begge hold formentlig vil kunne leve med.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.