Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Brøndby IF

AaB skuffede i forårets første kamp, mens Brøndby vandt en sikker sejr ude over Lyngby. Nu mødes de to klubber i Aalborg, hvor AaB normalt har et fint tag på Brøndby.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: 3+
Hashtag: #AABBIF #SLDK

Holdnyt:

AaB:
Det endte med en skuffelse for AaB og Morten Wieghorst, der i lørdags tabte med 2-3 ude mod et skadesplaget Silkeborg-hold. Klubben spillede en lidt skuffende kamp, og selv om man to gange var i stand til at komme tilbage i kampen, dummede holdet sig alligevel til sidst, hvor Jakob Blåbjerg lavede en grov personlig fejl, der gav en mulighed til Vladimir Rodic, som montenegrineren udnyttede sikkert.

Nu er der derfor pres på AaB, som gerne skal have point i jagten på en top seks-placering, men det bliver ikke nemt mod et hold som Brøndby.

Jakob Ahlmann var ikke med mod Silkeborg, men venstrebacken er blevet klar til opgøret mod Brøndby, hvor Morten Wieghorst kun har Marco Ramkilde ude med en skade. 

Kasper Kusk fik comeback i AaB-trøjen mod Silkeborg og virkede farlig. Han var med i AaB's mål til 1-1, og nu vender han altså tilbage til banen i Aalborg, hvor han var strålende og en regulær fanfavorit, inden han i sommeren 2014 blev solgt til Twente.

Det må forventes, at AaB foretager en eller måske flere udskiftninger i startopstillingen, for der er mange, der byder sig til - blandt andre Yann Rolim, der kom ind mod Silkeborg og scorede til 2-2. Samtidig greb en spiller som Edison Flores ikke muligheden - noget, man desværre har sagt lidt for ofte.

Før opgøret ligger AaB nummer otte i Superligaen med 26 point - et færre end Hobro, der ligger på sjettepladsen.

Brøndby IF:
På papiret ligner FC Midtjyllands kamp mod FC København et sværere opgør end Brøndbys mod AaB, men man skal bestemt ikke undervurdere sværhedsgraden i det her opgør for Brøndbys vedkommende.

Aalborg er et sted, hvor Brøndby ofte har det svært. Senest vandt Alexander Zornigers mandskab med 1-0 ude over AaB, men ellers ender det ofte med pointtab.

Brøndby kom godt fra land i foråret med dels en pokalsejr over FCK, dels en meget sikker sejr på 3-1 over Lyngby på udebane. Klubben ligger i tabellen fortsat nummer to - et enkelt point efter FC Midtjylland - men øgede med sejren over Lyngby forspringet til FC Nordsjælland, der ligger nummer tre, til syv point.

Johan Larsson er i karantæne, og samtidig er Besar Halimi også ude af Brøndby-truppen. Midtbanespilleren, der præsterede på et højt niveau i efteråret, døjer med overbelastningsskade. 

Karantæne:
AaB: Ingen
Brøndby IF: Johan Larsson

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne - Kristensen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Würtz, Lesniak - Kusk, Børsting, Rolim - Pohl

Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Crone, Hermannsson, Röcker, Jung - Tibbling, Nørgaard, Fisker - Mukhtar - Pukki, Wilczek

Profilen:
Svenn Crone står til at få muligheden på sin favoritposition som højre back. Crone er i den grad firmaets mand i Brøndby, hvor han har faktisk primært har passet vensrebacken, mens Brøndby har ledt efter en back med den rette kvalitet og en god venstre fod. Crone har udviklet sig markant de sidste par år, og selv om han ikke er Johan Larsson, har han stadig en masse gåpåmod og optimisme i sit spil, som det også kræves at spille i Brøndby. Og så er han hverken bange for at lave fejl eller for at trække i arbejdstøjet.

Vidste du, at...:
Som sagt vandt Brøndby senest, at klubben gæstede Aalborg, men faktisk har Brøndby det normalt meget hårdt, når klubben spiller ude mod AaB. I Superligaen havde klubben således ikke vundet de foregående otte udekampe mod AaB, og syv af de udekampe var blevet tabt. Så spørgsmålet er, om kurven er ved at vende, eller om det var undtagelsen til reglen.

Dom:
Der venter et megetspændende opgør i Aalborg, hvor Brøndby skal forsøge at fortsætte den gode form og holde fast i FC Midtjylland. Omvendt skal AaB bruge point i jagten på top seks, hvor klubben efter nederlaget til Silkeborg er en smule presset.

Derfor vil begge mandskaber kæmpe som sindssyge for at få point.

Historien fortæller, at AaB får point mod Brøndby, og det kunne umiddelbart godt ligne en kamp, hvor begge hold får noget ud af det. AaB skal levere efter et skuffende resultat mod Silkeborg, og Brøndby er godt spillende for tiden.

Det ender 1-1 i Aalborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.