Video : Tipsbladet
Superliga

Klubdirektør svarer på Tøftings slagtning: Han skal sælge en vare på tv

FC Helsingør dummede sig med deres udmelding, men direktør Janus Kyhl er ikke imponeret over, at Stig Tøftig kalder klubben for "lallende amatører". Så meget indsigt i klubbens drift har Tøfting næppe, mener han.

- For mig er det en flok lallende amatører, og det synes jeg ikke om.

Stig Tøfting havde slebet tungen, da han i søndagens Onside blev bedt om at forholde sig til, at FC Helsingør ifølge klubbens egen hjemmeside havde tilbudt AC Horsens at spille det indbyrdes opgør i Østjylland, fordi banen i Helsingør var hård af frost.

"Stig Tøfting slagter superligaklub: En flok lallende amatører" skriver TV3 Sport i overskriften til som webhistorie om samme udtalelse.

Det bunder dog i en fejl. For det har aldrig været en reel mulighed, at kampen skulle afvikles i Horsens, har FC Helsingør forsikret i et pressemeddelelse i dag, mandag. Det var bare et af de reservestadioner, klubben havde opgjort, men det blev hurtigt afvist som alternativ til kampen mod netop Horsens.

Klubbens direktør, Janus Kyhl, erkender, at det ikke var nogen prangende formulering, at helsingoranerne i første omgang skrev, at de havde "tilbudt at spille kampen i Horsens". 

- Vi lægger os fladt ned, for vi har lavet en kommunikationsbrøler. Men jeg synes måske, vinklingen på den i går bliver kedelig. Hvis eksperter og studievært har så meget forstand på det, at vi skal kaldes det ene og det andet, skulle de måske have mig igennem i studiet og lade mig forklare, siger Kyhl til tipsbladet.dk.

- Jeg var igennem om eftermiddagen (i et indslag, red.), og de mente, jeg talte uden om. Nej, jeg forholdte mig bare til virkeligheden. Men derfra og til, at de har så meget indsigt i, hvordan vi driver vores fodboldklub, at de kalder os lallende amatører, er der et stykke vej.

Janus Kyhl understreger, at Stig Tøfting og den anden ekspertkommentator, Martin Jørgensen, som var mere diplomatisk i sit ordvalg, men bestemt heller ikke var imponeret over FC Helsingør, må sige, hvad der passer dem. Men det betyder ikke, at han er enig.

- Stig skal have lov til at sige, hvad han vil. Jeg synes måske, at de udtalelser… Det er ikke den måde, jeg udtaler mig på, men jeg ved også, at han skal sælge en vare på tv, siger direktøren.

Kampen mod AC Horsens foregik i Farum, da banen i Helsingør er ramt af frost. FC Helsingør har fået dispensation til at bruge stadion, mens den nye fodboldarena i byen bliver bygget. 

Mandag har Janus Kyhl holdt møde med et firma, som mener, at de kan hjælpe med at holde frosten væk fra banen i Helsingør, så klubben ikke er nødt til at flytte andre kampe.

- Vi har kigget på forskellige måder at varmesikre banen. Forskellige mennesker mener, de har en løsning på det. Dem er vi i dialog med. Det skal ikke koste en milliard at varme banen op, så hjælper det ikke noget. Men hvis det giver økonomisk mening, og banen er spilbar, så går vi efter den løsning, siger Kyhl.

FC Helsingør spiller først hjemme igen den 4. marts. 

Se Onsides diskussion af FC Helsingør i klippet her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.