Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC København

Vinder Brøndby IF 1-0 over FC København, eller kommer der et andet udfald end de tre seneste i søndagens københavnske derby?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: TV3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De blå-gule bliver ved med at imponere i Superligaen. Senest fejede Brøndby IF gæsterne fra AC Horsens ud af banen og vandt 5-1 på eget græs. Allerede tidligt var kampen reelt afgjort, og det samme scenarie udspillede sig mod AaB runden inden. Og så lykkedes det også lige Brøndby at avancere til semifinalen i DBU Pokalen med en sejr over SønderjyskE i midtugen.

Brøndby ser vildt stærke ud i øjeblikket. Nu er spørgsmålet bare, om det er nok til at vinde guld.

Det er en svækkelse for Brøndby, at Jan Kliment er blevet skadet og ikke kommer i aktion mere i denne sæson. Det skal nok gå med Teemu Pukki og Kamil Wilczek, men spørgsmålet er, om Kevin Mensah kan holde niveauet, når han bliver sendt i aktion? Når Pukki eller Wilczek skal have pause, er det nu Mensah, der står forrest i køen.

Brøndby har slået FC København tre gange i denne sæson, og de vil gå på banen som favoritter søndag eftermiddag. Det i sig selv er noget af et kvalitetsstempel, og der virker på alle måder til at være styr på tingene i Brøndby IF - det gælder inde på banen, og det gælder udenfor banen. Ender det ikke med guld, har det alligevel været en fantastisk sæson for de blå-gule, der ikke har tabt siden 20. august sidste år.

Foruden Jan Kliment har Alexander Zorniger alle mand klar til opgøret mod FC København.

FC København:
De lovende takter så ud til at fortsætte for FC Københavns vedkommende i udekampen mod FC Midtjylland. Løverne førte 2-0 og var ovenpå, da det hele smuldrede mellem hænderne på de danske mestre, der endte med at tabe 2-3.

Når Ståle Solbakken efterfølgende har set kampen igennem, vil han formentlig konstatere, at de lovende takter rent faktisk fortsatte på trods af nederlaget. Spillemæssigt var FCK gode på Heden, men holdet var elendige på dødbolde, og det straffede FC Midtjylland iskoldt. I den forbindelse har der været rigeligt at arbejde med på træningsbanen i ugens løb.

Det overordnede billede af et FCK-mandskab som et forårsstærkt hold får dog lov at stå.

I løbet af de seneste par kampe er der sket en spændende opfindelse på FCK-midtbanen. Rutinerede og defensivt stærke William Kvist er blevet pillet ud og erstattet af Rasmus Falk, der har en noget mere offensiv tilgang. Det kom nok som en overraskelse for mange, at Ståle Solbakken valgte Falk-Zeca-konstellationen mod FC Midtjylland, men den fungerede fint ligesom mod FC Nordsjælland. Det bliver interessant, om nordmanden holder fast i den mod Brøndby, eller om William Kvist får pladsen tilbage.

Nederlaget til FC Midtjylland betød, at FC København tabte et vigtigt skridt i jagten på tredjepladsen, så holdet har dårligt råd til at tabe til Brøndby IF søndag eftermiddag.

FCK må undvære Pierre Bengtsson, Robin Olsen, László Köteles og Erik Johansson. Federico Santander har været meldt tvivlsom, men han er tilbage i truppen til søndagens derby.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Rønnow - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Fisker, Nørgaard, Tibbling - Mukhtar - Pukki, Wilczek

FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Lüftner, Boilesen - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Sotiriou, Santander

Profilen:
Benedikt Röcker er et stensikkert valg i Brøndbys centrale forsvar, og her har han haft skiftende makkere i form af Paulus Arajuuri og Hjörtur Hermannsson. Kun Alexander Zorniger ved, hvem der starter inde mod FC København, men det kan meget vel blive Arajuuri, der spillede senest mod AC Horsens og generelt har spillet stort i kampene mod netop FC København.

Vidste du, at..:
Hvis FC København scorer mod Brøndby IF i søndagens opgør, vil det være mål nummer 1.000, de blå-gule indkasserer i Danmarks bedste fodboldrække. Lige nu står der 999 ud for Brøndby IF.

Dom:
1-0, 1-0 og 1-0.

Sådan er det endte de seneste tre gange, Brøndby IF og FC København er tørnet sammen. Alle tre gange har Brøndby vundet - to gange i Superligaen og én gang i pokalen. Det er værd at bemærke, at to af sejrene er hentet i Parken.

Dermed kunne 1-0 til Brøndby være et godt bud søndag eftermiddag, og der kan næsten udstedes en garanti om, at det bliver målfattigt. Vi skal mere end 10 Superliga-kampe tilbage for at finde det seneste opgør, hvor der er blevet lavet mere end to mål. Opgørene mellem de to rivaler rimer mere på intensitet og fight end på mål og flotte detaljer.

Buddet herfra er, at FC København får et point med fra Brøndby Stadion. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.