Esbjerg-målmand om brændt straffespark: Jeg psyker ham
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Esbjerg-målmand om brændt straffespark: Jeg psyker ham

Jeppe Højbjerg mener, at han pressede Davit Skhirtladze til at sparke sit straffespark på stolpen. Til gengæld fik Silkeborg scoret senere i kampen, så de står med fordelen, erkender målmanden.

Esbjerg fB tabte torsdag aften 0-1 i Silkeborg, men det kunne have været endnu værre for Superliga-bejlerne. For hjemmeholdet brændte et straffespark undervejs og havde flere andre gode tilbud, hvoraf målmand Jeppe Højbjerg tog sig af nogle af dem.

Det var ikke ham, der reddede straffesparket, for det sendte Davit Skhirtladze på stolpen, men Esbjerg-målmanden mener alligevel, at han havde en finger med i spillet. 

- De får et straffe, som... Jeg synes ikke, det er det største, men det bliver dømt, og de brænder heldigvis, fordi jeg psyker ham, og det kunne han ikke lide. Uden pis, det gør jeg, siger Jeppe Højbjerg til tipsbladet.dk.

Hvordan?

- Jeg sagde bare, jeg vidste, hvor han sparkede henne. Det har jeg haft erfaring med før. Så bliver han i tvivl om, hvor han skal sparke henne.

Esbjerg-målmanden stod da også og pegede, netop som Skhirtladze løb til bolden.

Men du hoppede til den forkerte side?

- Ja, men det var nok jo, siger Højbjerg med et smil.

Han kunne dog ikke forhindre Gustaf Nilsson i at score for fjerde kamp i træk, og dermed går Silkeborg ind til returopgøret med en snæver føring. Jeppe Højbjerg erkender da også, at Silkeborg har fordelen forud for søndagens møde.

- Ja, for 1-0 er et godt resultat på hjemmebane, men kommer vi foran i Esbjerg, er det lige igen. Det er klart, vi skal helst ikke komme bagud 1-0, men for mig at se er kampen stadig åben. Det er ikke, fordi det ændrer så meget for mig, at vi taber 1-0. Havde vi tabt 2-0, havde det nok været lidt mere kritiske briller, siger han.

- Jeg synes godt, man kunne se, at de er lidt trykket, når de spiller. De er lidt shaky, når man kommer ned på deres sidste tredjedel. Det skal vi helst udnytte i næste kamp.

Du synes, der var noget at komme efter i deres forsvar?

- Det synes jeg. Jeg synes ikke, de ser særlig sikre ud, dem, der spiller dernede. Det skal vi selvfølgelig udnytte. Hvis vi tager Helsingør-kampen i betragtning, er de nemme at skabe chancer mod. Vi skal trykke dem, og så skal vi have mange tilskuere på lægterne, der skal presse dem. Så jeg håber, vi har lidt mere held næste gang, end vi havde i dag, siger Højbjerg.

Den Helsingør-kamp, han henviser til, er Silkeborgs foregående playoffduel. Her vandt de røde med 4-3 på hjemmebane efter en kamp, der lige så vel kunne have end 4-5 eller noget endnu mere målrigt.

Torsdag aften mod Esbjerg var da også første gang i syv Superliga-kampe, at Silkeborg holdt målet rent.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.