• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Deschamps: En franskmand bør vinde Ballon d'Or

Deschamps: En franskmand bør vinde Ballon d'Or
Foto: Getty Images

Den franske landstræner Didier Deschamps peger på, at det med den franske succes ved VM skal være en franskmand, der vinder prisen som årets spiller.

Af Oliver Okstrøm

Frankrig blev verdensmester, da de slog Kroatien i finalen med 4-2. Den præstation mener den franske landstræner Didier Deschamps bør udmønte sig i, at en af spillerne på det franske hold tildeles Ballon d'Or til vinter.

Det udtaler han i et interview med den franske sportsavis L'Equipe.

- Jeg håber, at det er en fransk spiller, der vinder Ballon d'Or. Det ville være fremragende, lyder det fra Deschamps, der dog også peger på, at han forstår, at spillere som Barcelonas Lionel Messi og Juventus' Cristiano Ronaldo altid vil være der - og Neymar kommer lige bagefter.

Han slår dog fast, at en af hans spillere alligevel fortjener at blive tildelt prisen for, hvad de har gjort ved VM, som de vandt. Heriblandt skulle særligt spillere som Kylian Mbappe og Antoine Griezmann være gode bud.

Det er dog ikke noget, som Deschamps selv har ville pege på. Da han selv var med til at vinde VM med Frankrig i 98 blev Zinedine Zidane tildelt Ballon d'Or, ligesom det også blandt andet er sket i 2006, da Fabio Cannavaro vandt prisen som den første forsvarsspiller efter Italien vandt VM i 2006.

Senest var det Cristiano Ronaldo, der vandt prisen, hvilket var for femte gang, hvilket er samme antal for Lionel Messi.

Superliga

Mere Superliga

Fokus