Video : Tipsbladet
Superliga

Topscorer drømmer om udlandsskifte: Intet alternativ til FC Midtjylland

Marc Dal Hende vil gerne videre i karrieren en dag, og når det bliver, skal det være en udenlandsk klub, for ingen andre danske af slagsen er aktuelle end FC Midtjylland.

FC Midtjyllands mesterskab i sidste sæson havde mange fædre, og en af de mest fremtrædende af slagsen har fuldskæg og spiller på venstre wingback. Marc Dal Hende blev ligatopscorer for sit hold med 11 mål, og hans scoringer var flere gange forskellen på sejr og uafgjort - ikke mindst i sæsonens sidste kamp mod AC Horsens, der endegyldigt sendte guldet til Herning og Ikast.

I dag regnes Dal Hende som en af de bedste backs i Superligaen, men det er en forholdsvis ny situation for spilleren, der oprindeligt var angriber og måtte forbi Viborg FF, AB, FC Vestsjælland og SønderjyskE, inden han havnede i FC Midtjylland.

Efter nu halvandet år i klubben lufter han muligheden for en dag at komme videre i karrieren. Og hvis det sker, bliver det ikke endnu en dansk klub.

- Jeg har fortsat to et halvt år tilbage i FCM, og selvom jeg har det fantastisk med at spille for mestrene, kunne jeg godt tænke mig udlandet. Nu har jeg taget den store rundtur i Danmark, og når jeg en dag skal videre, må det blive til en udenlandsk klub, siger Marc Dal Hende til Ekstra Bladet.

- Der findes herhjemme for mig intet alternativt til FCM.

27-årige Dal Hende og resten af FC Midtjylland-mandskabet spiller i aften sæsonens hidtil vigtigste kamp. Det er mod FC Astana i anden runde af Champions League-kvalifikationen. Holdet tabte 1-2 på udebane i det første opgør.