Thorup før returkamp: Vi har et supergodt udgangspunkt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Thorup før returkamp: Vi har et supergodt udgangspunkt

FC Midtjylland skal hente FC Astanas 2-1-føring fra det første opgør, når der i aften er Champions League-kvalifikation i Herning. Det er supergodt, mener cheftræneren.

FC Midtjylland led noget af en bet i overtiden, da holdet gæstede FC Astana i sidste uges Champions League-kvalifikationskamp. De danske mestre så ud til at få et 1-1-resultat med hjem, men kort før slutfløjtet hamrede Laszlo Kleinheisler sit andet mål ind, og så blev det til midtjysk nederlag i stedet.

1-1 ville have været et noget bedre udgangspunkt, men det nuværende er ikke så dårligt endda, mener cheftræner Jess Thorup forud for returkampen i Herning i aften. 

- Med en 1-0-sejr onsdag er vi videre, og det ville man som udgangspunkt nok have sagt var et super godt udgangspunkt mod et europæisk klassemandskab, som Astana har vist sig at være de seneste sæsoner, siger Thorup til Ritzau.

- Vi havde lidt problemer mod dem i første halvleg i den første kamp, men i anden halvleg fik vi bedre fat i dem og kom til flere gode muligheder.

FC Astana har været i et europæisk gruppespil i de tre seneste sæsoner, én gang i Champions League og to gange i Europa League. I samme periode har FC Midtjylland været i gruppespillet i Europa League én gang.

Skulle det ikke lykkes Thorup og co. at gå videre mod det kasakhiske mesterhold, er alt håb for europæisk fodbold i efteråret ikke ude. Da vil FC Midtjylland stadig have chancen for at spille sig videre i Europa League.

Der er kickoff fra MCH Arena klokken 19 i aften.