Video : Tipsbladet
Superliga

Randers-back: Det skal gøre ondt at spille mod os

Der er ingen fine fornemmelser i Randers FC, der først og fremmest gerne holde modstanderne fra chancer og satse på kontrastød. Og så skal man slå sig på spillerne, siger Kevin Conboy.

Navnet lyder udenlandsk, og han har da også fortalt, at dommere somme tider taler engelsk til ham, men Kevin Conboy er født og opvokset i Danmark. Nærmere bestemt Esbjerg, som han og Randers FC gæster lørdag.

Backen fik sin fodboldopdragelse i EfB og forlod klubben i 2011, da den rykkede ned i 1. division (hvor den på dramatisk vis hev hans nuværende klub med ned, da de to hold spillede 2-2 på sidste spilledag). Men Conboy vender ikke tilbage til sit ophav med sportstasken fuld af gaver.

For Randers skal være et hold, som er ubehageligt at møde, således også i lørdagens kamp.

- Heroppe snakker man meget om de såkaldte Randers-dyder, altså at det skal være solidt, det skal være hårdt arbejde, og at det skal gøre ondt på modstanderen at spille mod Randers. Det betyder, at vi skal stå godt defensivt og satse på omstillinger, og sådan spiller vi hver gang, siger Kevin Conboy til JydskeVestkysten.

Det var selvsamme opskrift, der tjente holdet så godt i slutningen af sidste sæson, da det pludselig fandt formen midt i slutspillet. I de sidste syv kampe lukkede Conboy og co. blot seks mål ind, hvilket førte til fem sejre og to uafgjorte. Og dermed overlevelse.

En anelse mere ujævnt har det været efter sommerpausen, men pilen peger, især resultatmæssigt, i den rigtige retning. For holdet lagde ud med at tabe til Brøndby IF, spille uafgjort mod AC Horsens og senest vinde over OB.

De vestjyske lørdagsværter har omvendt blot fået et enkelt point ud af anstrengelserne i de tre første kampe.