Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere klubmålmand bliver ny målmandstræner i FC Midtjylland

Lasse Heinze fik sin fodboldopdragelse og sluttede karrieren i FC Midtjylland, og nu skal han træne klubbens bedste målmænd. Han bliver forfremmet fra akademiet.

Ringen var vel allerede sluttet for Lasse Heinze, og nu er den så ved at tage en omgang mere.

Han kom til FC Midtjyllands akademi som 16-målmand og fik således en stor del af sin fodboldopdragelse i klubben. Da han så sluttede karrieren, var det også i FC Midtjylland, hvorefter han begyndte som målmandstræner på selvsamme akademi, han selv havde gået.

Nu tager han så endnu en gang skridtet op til de voksnes rækker. Lasse Heinze er således ny målmandstræner for klubbens førstehold. Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

"Ny" er faktisk så meget sagt, for han har vikarieret på posten, siden Nicolai Pold skiftede til AGF i forsommeren.

- Lasse er endnu et eksempel på, at en af klubbens egne fortsætter med at gøre karriere i klubben, og allerede da han tog over efter Nicolai Pold, gjorde han det med høj kvalitet og ydmyghed, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

Udover FC Midtjylland nåede Lasse Heinze at spille for Silkeborg IF, AC Horsens og Sarpsborg 08 i Norge. 32-årige Heinze skal blandt andet træne Jesper Hansen, der er ét år ældre end sin nye træner.

Heinze ser han frem til at tage et trin op ad karrierestigen.

- Det ville være godt, men den slags tager selvfølgelig tid. Jeg er forelsket i og nysgerrig på selve målmandsspillet, så på den måde er det egentlig ikke så vigtigt for mig, hvor og med hvem det foregår, men det er da klart, at når man får et tilbud, som jeg har fået, takker man naturligvis ikke nej, siger Lasse Heinze til fcm.dk.

Han har posten som målmandstræner de næste tre år. Hans afløser på akademiet bliver Kim Kruse, der hidtil har trænet klubbens U13-U15-målmænd.