Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 6. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det var blandt andet værd at bemærke, at sejrsvante Brøndby IF led et nederlag for anden kamp i træk, da Esbjerg vandt udekampen 1-0. AGF og FCK delte i porten, mens OB fik lidt oprejsning med et point mod FCM, og Randers vandt sikkert og overbevisende over Hobro IK.

Vi har som altid set nærmere på nogle af de individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 6. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Aleksandar Jovanovic, AGF (2)
Der findes helt sikkert mange gode forklaringer på, at AGF blot har lukket tre mål ind i denne sæson, men én af de primære er Aleksandar Jovanovic. Målmanden pillede søndag sit andet straffespark i denne sæson, da han afviste Kenan Kodro fra 11 meter, og dermed blev han helt afgørende for århusianerne. Jovanovic har fastslået, at han er åben for at forlade AGF, og det skal blive spændende at se, om han også er på Fredensvang 1. september.

Højre back: Stefan Gartenmann, SønderjyskE (1)
Stefan Gartenmann og Marc Pedersen kan diskutere, hvem der scorede SønderjyskE's andet mål mod Vendsyssel, men Gartenmann endte med at blive noteret i de officielle dokumenter, og det kronede en god indsats af højrebacken, hvis dage som midtstopper ser ud til at være forbi. 

Central forsvarer: Victor Nelsson, FC Nordsjælland (1)
Victor Nelsson er en utrolig vigtig spiller for FC Nordsjælland. Ikke mange i Farum-klubben har de samme kvaliteter, og han er om nogen hjertet i defensiven. I 2-0-sejren over Vejle kom Nelsson i vejen for utrolig meget og spillede en fremragende kamp i det centrale forsvar. 

Central forsvarer: Markus Halsti, Esbjerg fB (1)
Vestjyderne var bestemt ikke uheldige på Brøndby Stadion, men det er høj klasse at tage til en af Danmarks sværeste udebaner og vinde som oprykkere. Esbjergs defensiv stod stærkt med gode præstationer af både Agus Garcia og Markus Halsti. Sidstnævnte løber med pladsen på Rundens Hold. Den tidligere FCM-spiller agerede med stor kløgt og rodede sig ikke ud i problemer. Halsti får pladsen lige foran Niklas Backman, der også leverede en stor præstation for AGF.

Venstre back: Marc Dal Hende, FC Midtjylland (1)
Superligaens mest målfarlige wingback åbnede målkontoen, da han bragte FC Midtjylland foran 1-0 i Odense. Med lidt mere held kunne Marc Dal Hande også være blevet dobbelt målscorer, men en fin præstation af FCM-profilen, der havde misset mestrenes seneste tre Superliga-kampe.  

Højre midtbane: Julius Eskesen, OB (1)
Fynboerne har nogle spændende talenter på vej, og én af dem er Julius Eskesen. Den 19-årige midtbanemand har næsten allerede spillet flere minutter i denne sæson, end han gjorde i fjor, og mod FC Midtjylland stod han stærkt i billedet. Eskesen viste vejen i forhold til fight, men han evnede også de skarpe pasninger og det kølige overblik. 

Central midtbane: Adama Guira, AGF (1)
Storslået præstation af Adama Guira mod FC København. AGF-spilleren sugede boldene til sig, han var dygtig i pasningsspillet og kom i vejen for utrolig mange FCK-angreb. Det var formentlig den tidligere SønderjyskE-spillers bedste kamp i den hvide AGF-trøje. 

Central midtbane: Janus Drachmann, OB (1)
Janus Drachmann virkede opsat mod sine tidligere holdkammerater i FC Midtjylland, og OB'eren løste opgaven utrolig godt. Drachmann gik ind og svingede dirigentstokken og agerede som den leder, han er blevet udskreget som. OB har stolte traditioner på den centrale midtbane med populære spillere som Djemba-Djemba og El Makrini. Janus Drachmann kan blive den næste i rækken af fynske fanfavoritter.

Venstre midtbane: Emmanuel Oti, Esbjerg fB (1)
Esbjergs hurtigløber diskede op med en stor præstation på Brøndby Stadion, og han burde have scoret, da han rundede Marvin Schwäbe i første halvleg. Otis fart brød Brøndby-spillerne sig ikke om, og hvis ghaneseren kan holde sig skadesfri, kan han blive en afgørende spiller for Esbjerg fB.

Angriber: Emil Riis Jakobsen, Randers FC (1)
Den 20-årige angriber er kommet godt fra start i Randers FC, som han er vendt hjem til forud for denne sæson. Emil Riis Jakobsen var blandt målscorerne, da kronjyderne vandt en overbevisende 3-0-sejr over Hobro IK. Riis' har en veludviklet målnæse, men skal stadig blive bedre i sammenspillet med sine holdkammerater. 

Angriber: Andreas Skov Olsen, FC Nordsjælland (1)
Der var ikke ret meget benzin tilbage på Andreas Skov Olsen i slutningen af opgøret mod Vejle, men forinden leverede talentet endnu en flot præstation. Skov Olsen startede med at score mål i testkampene i preseason, og det er han fortsat med lige siden. En ny FCN-stjerne in spe.

I parantes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.