Video : Tipsbladet
Superliga

Esbjerg-talent lærer af van der Vaart: Man kan se det på ham

16-årige Mads Larsen spiller samme position som Rafael van der Vaart og prøver at suge fodboldviden til sig fra den aldrende stjerne.

Der er en grund til, at klubdirektøren kaldte Rafael van der Vaart "uden tvivl den største stjerne" i Esbjerg fB's historie i forbindelse med præstationen af hollænderen. Der er eksempelvis ikke andre EfB'ere, der har spillet i Real Madrid eller båret anførerbindet i en VM-finale.

Allerede fra kontraktunderskrivelsen lagde selvsamme direktør op til, at van der Vaarts virke i EfB ikke kun handlede om hans egne sportslige præstationer:

- Vi håber, at han udover at bidrage på banen også kan hjælpe de mange unge spillere med sin rutine og erfaring, sagde han Brian Knudsen.

Den yngste på førsteholdet er Mads Larsen, den 16-årige centrale midtbanemand, der debuterede i søndags på Brøndby Stadion. Han mener da også, at han kan få en del ud af at spille på hold med så erfaren en mand.

- Man kan se på hans spil, at han har prøvet noget. Det er det, jeg kigger efter til træning. Hvordan han bevæger sig, hvordan han positionerer sig på banen, og hvordan han træffer beslutninger, siger Mads Larsen til tipsbladet.dk.

Han er selvfølgelig godt klar over, at hans nye holdkammerat er et stort navn, men eftersom han er 16 år gammel, kan han ikke rigtig huske Rafael van der Vaart fra hollænderens storhedstid.

- Det er faktisk lidt sjovt, fordi vi snakkede om det en dag ude i klubben. Han var med i den VM-finale, hvor Iniesta scorede på en flugter, men jeg kan faktisk ikke huske, at jeg havde set ham der, eller at han har spillet. Jeg kan bare huske ham af navn, fortæller den unge EfB'er.

Det er faktisk Rafael van der Vaart, der ikke får clearet ordentligt og siden kommer flyvende i et forgæves forsøg på at stoppe Iniestas skud, så han var mere end med i finalen. Han var i høj grad impliceret i det VM-afgørende mål.

- Nej, den del har han ikke lige nævnt, griner Mads Larsen om sin 21 år ældre holdkammerat.

Mens unge Larsen fik Superliga-debut i søndags, har van der Vaart endnu ikke været i aktion for Esbjerg; han har simpelthen ikke været i form til det. Holdets næste kamp er mandagens besøg i Aalborg.