• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Bedst og værst: Sisto sjuskede, mens Dalsgaard duperede

Danmark fik gang i Nations League mod Wales, og vi zoomer ind på opgøret her.

Af Anders Dehn

Tipsbladet.dk på Ceres Park

Danmark – Wales 2-0 (1-0)
1-0 Christian Eriksen ’32
2-0 Christian Eriksen '63

Kampens bedste:
Danmark:
Det fortjener bestemt at blive ført til protokol, at Christian Eriksen for gud ved hvilken gang blev afgørende for Danmark, men Tottenham-spilleren var ikke lige så toneangivende i spillet, som han kan være. Og så var det ene mål trods af på straffe.

Derudover leverede Henrik Dalsgaard en stærk landskamp. Sammen med resten af forsvaret var han med til at holde Wales nede på et minimum af chancer, samtidig med at han kom fint med frem. Som det kommer til at fremgå senere i artiklen, var det eksempelvis Dalsgaard, der lagde op til 1-0.

Wales:
I et blegt felt af middelmådige walisere skilte Gareth Bale, selvfølgelig, sig ud. Det var, som om Real Madrid-spilleren var involveret, hver gang det blev farligt for gæsterne. Enten som oplægger, indlægger eller afslutter. Han fik dog aldrig mere ud af det end som så.

Kampens værste:
Det var vel den mindst overraskende udskiftning i international fodbold i 2018, da Åge Hareide tog Pione Sisto ud i pausen af kampen. Sisto havde allerede fra kampens start lignet en mand, der var ved siden af sig selv, og sådan fortsatte han i hele første halvleg.

Nærværende skribent talte seks boldtab i de første 45 minutter, herunder et mærkeligt vildskud, der endte med at give Wales indkast dybt på den danske banehalvdel.

Kampens detalje:
Mål indeholder altid én eller flere gode detaljer, men der var alligevel grund til at hæfte sig ved flere ting ved Danmarks 1-0-scoring. Det var eksempelvis første gang, holdet lykkedes med diagonalafleveringen over til Henrik Dalsgaard.

Det var også et fint indlæg fra backen, der fandt Christian Eriksen med et fladt indlæg. Eriksen tog én berøring og sparkede så bolden i modsatte side af sin løberetning – via stolpen og så i nettet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus