• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Torsten Kjems Hansen

Dagens Spilforslag: Sverige tager hul på Nations League

Dagens Spilforslag: Sverige tager hul på Nations League
Foto: Getty Images

Sverige får mandag debut i Nations League mod et vingeskudt tyrkisk mandskab.

Af Torsten Kjems Hansen

Klokken 20.45
Sverige - Tyrkiet
1
2,07 @NordiBet

Sverige tabte en testkamp til Østrig inden weekenden, men det er værd at bemærke, at det skete med en opstilling, der netop bar præg af kampens ringe betydning. Profilerne er sparet til mandag aften, hvor svenskerne træder ind i Nations League. 

Det ikke så mange uger siden, at Sverige var at finde i en VM-kvartfinale, så hvad det svenske kollektiv kan præstere, ved de fleste. En af holdets store styrker er normalt en solid defensiv, og i fem VM-kampe blev nullet da også holdt i tre af kampene.

Selv om målscoringen har det med at være begrænset, kan der meget vel komme gang i den del mandag - og det er mere på grund af modstanderen end en fornyet og skarpere offensiv. 

Tyrkiet er slet ikke i samme forfatning som i tidligere tider. Holdet tabte den første Nations League-kampe hjemme til Rusland med 2-1, hvilket var den første betydende landskamp siden VM-kvalifikationen sluttede uden succes i efteråret. 

Siden har holdet spillet syv testkampe - med kun en sejr til følge. I syv af de seneste 10 landskampe har tyrkerne lukket mindst to mål ind, hvilket gør det svært at vinde fodboldkampe. Moralen oven på nederlaget i første runde til Rusland er næppe tårnhøj, og drømmen om succes i Nations League kan ligge på et lille sted. 

Et odds på den gode side af 2 på Sverige - det skal prøves.

Superliga

Mere Superliga

Fokus