Overblik: Sådan gik weekenden for danskerne i Europas store ligaer

Det var overordnet set ikke en stor danskerweekend i Europa. En scoring i Bundesligaen og en assist i Serie A blev det dog til. 19-årige Jacob Bruun Larsen startede inde for Dortmund for første gang i Bundesligaen, mens Andreas Cornelius og Mikkel Duelund debuterede i deres nye klubber.

Især i Premier League var det en skuffende weekend for danskerne, og i La Liga kiksede det for Simon Kjær og Sevilla. Til gengæld gik det noget bedre i Bundesligaen. Du kan her få overblikket over, hvordan det gik de danske spillere i de større europæiske ligaer i weekenden. Vi starter i det engelske.

Mange nederlag i Premier League
Fem danskere var i aktion i den bedste engelske række i denne weekend, mens to mere forhåbentlig kommer i kamp mandag aften.

Christian Eriksen startede inde for Tottenham på Wembley og fik fuld tid i 2-1-nederlaget til Liverpool.

Tre danskere startede inde for hjemmeholdet i kampen mellem Huddersfield og Crystal. Jonas Lössl, Mathias ‘Zanka’ Jørgensen og Philip Billing måtte dog se Crystal Palace snuppe en 1-0-sejr.

Kasper Schmeichel og Leicester var på besøg hos Bournemouth, hvor den danske keeper indkasserede fire mål i 4-2-nederlaget.

Andreas Christensen var igen henvist til Chelseas bænk i hjemmekampen mod Cardiff. Også gæsternes Kenneth Zohore sad på bænken i hele opgøret.

Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard er derudover forhåbentligt med, når Southampton tager imod Brighton mandag aften.

Yussuf Poulsen på tavlen i Tyskland
I Bundesligaen var tre danskere i aktion i weekendens løb. Yussuf Poulsen kom på tavlen allerede efter ni minutter i Red Bull Leipzigs 3-2-sejr over Hannover 96.

Frederik Rønnow døjer stadig med knæproblemer og var derfor ikke i truppen til Frankfurts udekamp mod Dortmund fredag aften. Værterne havde dog hele to danskere i startopstillingen. Udover Thomas Delaney var den 19-årige angriber Jacob Bruun Larsen overraskende iblandt Luciens Favres udvalgte. Dortmund vandt 3-1, og den unge dansker blev udskiftet i begyndelsen af anden halvleg, mens Delaney spillede fuld tid.

Kjær og Sevilla skuffede
I den bedste spanske række var både Simon Kjær og Daniel Wass i aktion, mens Pione Sisto må vente til mandag aften med at komme i aktion, når Celta Vigo møder Girona ude. Mathias Jensen er næppe i spil efter at have været ude længe med en skade.

Daniel Wass startede på bænken i Valencias nulløsning hjemme mod Real Betis, men kom på banen allerede efter et kvarter, da Geoffrey Kondogbia måtte udgå med en skade.

Simon Kjær spillede fra start til slut i Sevillas overraskende 2-0-nederlag hjemme mod Getafe.

Dansker-assist i Serie A

Fire danskere var i aktion i den bedste række i støvlelandet.

Joachim Andersen imponerede ved at levere en assist i Sampdorias 5-0-sejr over Frosinone.

Riza Durmisi fik det sidste kvarter af Lazios 1-0-sejr over Empoli på udebane, hvor Jacob Rasmussen spillede hele kampen for hjemmeholdet.

Jens Stryger Larsen fik ligeledes fuld tid i Udineses 1-1-kamp hjemme mod Torino.

Christian Nørgaard måtte dog se på fra bænken, da Fiorentina tabte 1-0 til Napoli på Stadio San Paolo.

Dynamo Kiev-debut til Duelund
I Frankrig spillede Lukas Lerager fuld tid for Bordeaux, som hjemme fik 3-3 mod Nimes. Andreas Cornelius blev skiftet ind for Bordeaux med tyve minutter tilbage, og fik dermed sin debut i Ligue 1.

I Æresdivisionen var Lasse Schöne den eneste Ajax-dansker, der fik spilletid i 3-0-sejren over Groningen. Schöne spillede 77 minutter, mens Rasmus Nissen Kristensen sad på bænken. Kasper Dolberg skal mandag aften i kamp for Ajax' reservehold, og er i spil til hollændernes Champions League-kamp onsdag aften mod AEK Athen.

Nicolai Jørgensen fik de sidste fem minutter for Feyenoord i 1-1-kampen mod AZ Alkmaar.

I den ukrainske Premier League fik Mikkel Duelund sin debut for Dynamo Kiev, da han blev skiftet ind med en halv time igen ude mod Zorya i en kamp, der endte 1-1.

I Tippeligaen var skandaleramte Nicklas Bendtner ikke i truppen til kampen mod Vålerenga. Mike Jensen spillede dog fuld tid i Rosenborgs 3-2 sejr på udebane.

I The Championship fik Martin Braithwaite en halv time for Middlesbrough i 1-0-nederlaget ude mod Norwich.

Henrik Dalsgaard spillede fuld tid for Brentford i 2-0-sejren hjemme mod Wigan.

Jonas Knudsen spillede hele kampen for Ipswich i 2-0-nederlaget ude mod Hull City.

Kristian Pedersen spillede hele kampen for Birmingham, som fik 1-1 hjemme mod West Bromwich.