Zorniger forklarer formdyk: Brøndby mangler ledere
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Zorniger forklarer formdyk: Brøndby mangler ledere

I sidste sæson var der fem medlemmer af spillerrådet i Brøndby IF, nu er kun to tilbage, og de har begge et aberdabei, mener Alexander Zorniger. Det er en del af forklaringen på holdets aktuelle form.

I begyndelsen af sæsonen var der ikke meget i Brøndby IF's resultater, der antydede, at det ville gå anderledes end i det meste af sidste sæson. Holdet vandt tre og spillede én uafgjort af de første fire ligakampe, mens Spartak Subotica fra Serbien blev slået 0-2 ude i Europa League-kvalifikationen.

Siden er det gået mindre godt. I de otte kampe fra og med 3-1-nederlaget til FC København i femte Superliga-runde har Brøndby vundet to gange, heraf én i ligaen. Senest lukkede holdet fire mål ind mod SønderjyskE i søndags, hvilket var første gang, det skete mod en dansk modstander under Alexander Zorniger.

Formdykket er altså klart nok, men årsagerne er det måske i mindre grad. Cheftræneren mener dog, at han ser nogle sammenhænge, eksempelvis det faktum, at klubben tog afsked med tre profiler i sommer.

- For det første har det indflydelse, hvis du mangler go-to-guys i denne måde at spille på. Det handler ikke kun om Christian Nørgaard. Vi havde fem medlemmer af spillerrådet sidste år. Og der er kun to tilbage nu. Der er Röcker, der har været skadet, og der er Johan Larsson, der har en kontraktsituation, siger Zorniger til BT.

- Det var ikke, hvad jeg forventede fra starten, men vi bliver nødt til genbygge vores totale konstruktion af ledere, og det har vi prøvet og støttet, men det handler om at præstere på banen.

Anfører Johan Larssons kontraktsituation handler om, at hans aftale udløber til nytår, og det endnu ikke står klart, om han fortsætter i Brøndby eller ej.

Foruden Chrstian Nørgaard forlod også Teemu Pukki og Frederik Rønnow Brøndby i løbet af sommerens transfervindue.